Den europeiska fotbollssäsongen går obönhörligen mot sitt slut, men innan det är dags att sätta bokslut och gå på sommarledighet återstår alltjämt några stora finalmatcher. Vi kikar efter speltips i Europa Conference League-finalen som spelas mellan Fiorentina och West Ham i Prag.

Fiorentina:

Vincenzo Italianos lag hoppas på att även Europa Conference Leagues andra upplaga slutar med italiensk segrare. I fjol vann José Mourinhos Roma öppningsupplagan av turneringen. Fiorentina har inte vunnit en stor europeisk titel sedan segern i europeiska Cupvinnarcupen 1962.

Onsdagens final i Prag blir Fiorentinas andra den här säsongen, efter att man förlorat mot Inter i Coppa Italia för ett par veckor sedan, där La Viola tog ledningen genom Nicolás González efter bara tre minuter men där I Nerazzurri vände redan i första halvlek. Fiorentina hade en bökig väg till finalen efter att man förlorade första mötet mot Basel med 2-1 hemma i Florens innan man lyckades ta returen i Schweiz till förlängning, där Antonin Bárak avgjorde i 129 matchminuten.

Fiorentina avslutade Serie A-säsongen med dubbla segrar, tre på de fyra avslutande matcherna. Fiorentina besegrade först Roma med 2-1 innan Sassuolo besegrades i avslutande omgången med 3-1. Det innebar att Fiorentina slutade på en åttondeplats i Serie A.

Salvatore Sirigu och Gaetano Castrovili missar matchen, men I övrigt ser Italiano ut att ha alla spelare tillgängliga. Målskyttet, som under perioder av säsongen gäckat Italiano, har kommit igång mer och mer mot senvåren när spelare som Arthur Cabral och Nicolás González börjat producera.

West Ham:

Rundade av säsongen med en förlust borta mot Leicester City – som åkte ur Premier League – och även om det långt ifrån varit någon lyckad säsong för David Moyes lag, trots ambitiöst spenderande på transfermarknaden förra sommaren, finns alltjämt alla möjligheter att göra säsongen framgångsrik genom att vinna The Hammers första titel sedan triumfen i FA-cupen 1980, och första Europafinalen sedan 1860 München besegrades i Cupvinnarcupens final på Wembley 1965. Vi kan lugnt konstatera att West Ham är taggade på att bryta den titeltorkan i Prag under onsdagen.

West Ham har ett skapligt lag på pappret med en centrallinje med en hel del kvalitet. Nayef Aguerd är en skicklig mittback, vilket han inte minst visade under VM för Marocko, och har kommit igång mer och mer. Detsamma gäller för Lucas Paquetà, som hade en trög start men som mer och mer funnit sin roll – och Moyes mer och mer förstått hur brassen ska användas – och som har en enorm högstanivå. Jagade mittfältsdynamon Declan Rice gör kanske sin sista match i West Hams tröja och lär vilja avsluta på bästa möjliga sätt. Offensivt har Said Benrahma också en hög högstanivå och Jarrod Bowen och Michail Antonio kan orsaka en hel del problem för motståndarförsvaren en bra dag. Skadeläget ser bra ut, med endast Gianluca Scamacca – som haft en tuff första säsong på de brittiska öarna – som avbräck.

Upplagt för underhållning mellan två titeltörstande lag

Båda lagen vill inget hellre än att lägga beslag på Europa Conference League-titeln och avsluta säsongen med en titeltriumf. Det är oerhört tajt lagen emellan oddsmässigt där Fiorentina bara är ytterst knapp favorit – 2,73 kontra 2,81 – och det är upplagt för en tät final mellan två på förhand jämna lag. Fiorentina har haft en bättre säsong än West Ham och har utöver åttondeplatsen i Serie A tagit sig till två cupfinaler, samtidigt som West Ham haft svårt att balansera Europaspel med Premier League, vilket gjort att Moyes mannar tvingats hålla till i botten, trots ett lag som besitter mer kvalitet än man visat upp stundtals.

Marknaden förväntar sig även en målfattig match. Det är förstås långt ifrån otänkbart att det blir lite låst mellan två lag som inte vill ge bort någonting gratis – men mål kan också öppna upp finaler likt denna fullständigt, särskilt om de faller tidigt i matchen. Fiorentina under Italiano är i grunden ett offensivt lag och man har börjat producera mer och mer på sistone, med ett par spelare av hög kvalitet, likt Cabral. Fiorentinas har gått över 2.5-målslinan i fyra av deras fem senaste. Nio av West Hams tolv senaste i alla turneringar har gått över 2.5-målslinan, varav man bara hållit nollan i två av dessa. När Över 2.5 mål finns till 2,23 hos Pinnacle känns det som ett spännande spel att testa. Över 2 mål finns till 1,65.
This is the stats tab
This is the post tip