Ikväll avgörs Sydamerikas finaste klubblagsturnering!

Jag snackar givetvis om Copa Libertadores, som är Sydamerikas motsvarighet till Champions League,
I årets upplaga av Copan har vi klassiska argentinska Boca Juniors och brasilianska Rio-klubben Fluminense i final.

Argentinska Boca Juniors är nog de flesta fotbollsälskare bekanta med. De har fostrat spelare som Riquelme och Maradona, och ör historisk sett kontinentens kanske mest framgångsrika lag.

Ikväll är man dock underdogs då Boca Juniors inte imponerat egentligen under 2023. De har haft marginalerna på sin sida under hela turneringens gång och är alltså i final trots att spelet hackat rejält.

Flytet började redan i gruppspelet där man hamnade i en enkel grupp mot 3 iskalla lag. Allt annat än en förstaplats där hade varit underkänt och med det i åtanke gjorde man ett helt ok gruppspel.

Boca Juniors siktar givetvis högre än "helt ok" men eftersom de under året inte spelat en bländande fotboll så hade man kanske inte förväntat sig speciellt mycket mer än ett avancemang. Turen har dock hållt i sig och argentinarna har tagit sig hela vägen fram till finalen efter tre vunna straffsparksläggningar.

Neutral plan, not so much

Copa Libertadores-finalen avgörs över ett möte, oftast på neutral plan. I år spelas dock finalen på Estadio Maracana som är.... givetvis Fluminenses hemmaplan. Således har brasilianska Fluminense en stor fördel, även om det ikväll är jämnare fördelat mellan hemma och bortasupportrar än på en vanlig match.

Fluminense har gjort ett starkt mästerskap hittills och har tagit flera fina skalper på vägen. Bl.a. besegrades River Plate med hela 5-1 i gruppspelet. I slutspelet har man slagit ut Argentonos Jrs, Olimpia och Internacional.

Fluminenses framgångar bör till stor del tillskrivas tränaren Fernando Diniz och anfallaren German Cano.
Boca Juniors har förlitat sig mer på kollektivets offervilja och mentalitet, Att Cavani startar som striker symboliserar argentinska storklubbens inställning på plan rätt bra.

Jag räknar med mer kamp än skönspel ikväll och kikar därför på två spel. Mer specifikt över 7.0 kort asian @ 1.85 samt under 2.25 mål @ 1.67.

Boca Juniors har inga problem med att försvara sig i 90 minuter eller med att få tiden att gå, framförallt inte på "bortaplan", och jag tror att de kommer att få matchen dit de vill.

Underspelet spelas med 1.5 unit, kortspelet med 1 unit, bägge hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip