Ödesmatch i Rio de Janeiro när Fluminense och Sporting Cristal gör upp om en plats i åttondelsfinalerna. Ett oavgjort räcker för hemmalaget medan bortalaget är tvungna att vinna. Här kommer kvällens andra speltips!

Fluminense har haft en aningen bipolär säsong hittills. De vann Campeonato Carioca, regionsmästerskapet i Rio de Janeiro, efter sammanlagt 4-3 mot regerande Copa Libertadores-mästarna Flamengo. En fin skalp som inte skall underskattas, trots att det rör sig om regionsmästerskapet och inte brasilianska Serie A.

Väl i Copa Libertadores klev brassarna in med dunder och brak när de radade upp 3 raka segrar. Bland annat 3-1 borta mot Sporting Cristal och otroliga 5-1 hemma mot inga mindre än River Plate. Under den perioden radade de upp 7 raka segrar i Copa Libertadores, Copa do Brasil och Serie A. Det var länge sedan Fluminense utmanade på riktigt och många fans hade redan hunnit börja drömma om guld och gröna skogar. Därefter gick det dock aningen trögare. Efter endast en förlust på 13 raka matcher hamnade Fluminense i en djup svacka där förlusterna staplades på hög.

4 raka förluster, eller endast en seger på 9 raka matcher om man är selektiv i urval av sample size, gav skäl till oro. I helgen lyckades dock Fluminense äntligen vinna (2a segern på 10 matcher) när Bahia besegrades med 2-1. Segern var en efterlängtad sådan och med tanke på att man vände och vann trots en man mindre på plan så får den segern ses som en rejäl moralhöjare.

Tränaren Fernando Diniz vilade ett par spelare inför den här matchen och kommer till matchen med nästintill starkast möjliga lag. Håll koll på argentinske strikern German Cano som gjort 25 mål på 33 matcher.

Good job Sporting Cristal, men här tar det stopp!

Sporting Cristal har gjort en omvänd resa. De inledde säsongen på ett uruselt sätt trots att de precis som alltid varit en av förhandsfavoriterna. De har gått segerlösa under flera långa perioder hittills och kritiken har inte varit nådig.

Spelare har hotats, supportrar har stormat träningar och det har till och med blivit fysiska konfrontationer mellan supportrar och spelare. En som fått utstå allra mest kritik är förne MFF-spelaren Yoshimar Yotun. Yotun är en given startspelare i det peruanska landslaget och är en av spelarna som supportrarna givetvis förväntade sig mer utav.

Den hatiska stämningen och konfrontationerna har dock visat sig ge resultat. Sporting Cristal är inne i en urstark period med 12 matcher utan förlust, en utveckling som hade ansetts som smått otroligt för bara ett par månader sedan. Men, nu ska vi ju vara helt ärliga här. Peruanska ligan är allt annat än stark. Visst är toppen helt ok, men det rör sig om sammanlagt tre lag... ish. Det är såpass att man förväntar sig att förhandsfavoriterna ska dominera, vilket de också allt som oftast gör.

Nattens match är en svår sådan. Ser vi till lagen spelare för spelare så är det max 1-2 stycken ur Sporting Cristal som hade gått in i Fluminenses startelva. Estadio Maracana, där det får plats 78000 fans, förväntas att vara helt slutsåld. Trycket kommer att bli massivt från hemmasupportrarna och det är få lag som pallar trycket, fråga bara argentinska River Plate som fick 5-1 i sig.

Vidare så har det peruanska landslaget varit på Asien-tour. I det landslaget fanns 3 spelare från Sporting Cristal och lagets största stjärna, Yotun, spelade 3 matcher från start. Tufft! Sporting Cristal saknar också mittbacken Chavez som är avstängd.

För Sporting Cristals dels är det vinna eller försvinna som gäller, en matchbild som sällan passar det sämre laget bra. Framförallt i dessa sammanhang (Copa Libertadores). Jag tror att Fluminense tar detta med minst 2 mål, kanske fler beroende på när de går upp i ledning. Peruanska lag brukar toksatsa när det är på väg utför vilket bättre lag gärna utnyttjar.

Fluminense -1.75 spelas till 1.83 hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip