I den första av två finaler i italienska Serie C slutspelet ställs Foggia mot Lecco på Stadio Pino Zaccheria. Returen på Stadio Rigamonti-Ceppi spelas på söndag, den 18 juni 2023. Innan dess gäller det att få med sig ett så bra utgångsläge som möjligt, för båda lagen, som har gjort det bra på vägen till finalen. Dock har Foggia ett enorm hemmaplansfördel som gör att de får mitt speltips.

Foggia har en fin form, efter att ha slagit ut Potenza, Audace Cerignola, Crotone och Pescara. Mycket tack vare goda resultat på hemmaplan. Bortaspelet har inte riktigt levt upp till förväntningar. I och med att Foggia har ett skralt bortafacit gäller det att lägga högsta växeln direkt från start, vinna mötet och därefter försöka spela på resultat.

Lecco har krigat sig fram till finalen, med en hel del ojämna resultat. Det är svårt att lita på dem. Ancona, Pordenone och Cesena har slagits ut. I semifinalen stod Lecco för en skräll, både när de vann mötet efter fulltid och därefter tog det till förlängning och straffar. Med minsta marginal är Lecco i finalen. Fast här bör resan ta slut.

Ny hemmaseger för Foggia?

Eftersom Foggia har varit så hemmastarka bör de kunna dra nytta av fördelen att få spela hemma först, mot ett ojämt lag som Lecco. Jag tar en tydlig ställning i matchen och spelar på att Foggia tar en rak hemmaseger mot Lecco.

Speltips Foggia - Lecco:
1. Odds 1.90 hos Nordicbet & Betsafe .
This is the stats tab
This is the post tip