Omgång 10 i brasilianska Serie A där vi har ett möte mellan två nykomlingar. På Estadio Castelao ska Fortaleza ta emot Avai, i en match där marknaden erbjuder en bit under dubbla pengar på en rak hemmaseger. Det finner jag direkt värde i, med tanke på att det rör sig om ett klassiskt starkt hemmalag, som tar emot tabelljumbon, som i sin tur inte har lyckats i högsta divisionen.

Lagen känner varandra bra, i och med att de möttes redan förra säsongen i Serie B. Där vann Fortaleza bortamötet som spelades sist medan hemmamatchen slutade kryss, efter ett sent kvitteringsmål från Avai. Fortaleza är det bättre laget på alla sätt, med en mycket starkare trupp och ska vara givna favoriter inför mötet. Om vi dessutom tittar på formen dessutom så står det klart att Fortaleza har allting på sin sida och ska ha stora chanser till att kamma hem samtliga tre poäng i matchen.

Efter att ha spelat nio matcher går det att konstatera att Fortaleza har öppnat säsongen helt okej. Fortaleza har gjort det bra, men de kan bättre. På bortaplan har de varit svaga, men på hemmaplan är de urstarka. Den enda förlusten hemma kommer mot Sao Paulo. I övrigt har de sju (!) vinster och två oavgjorda på de tio senaste matcherna. Fortaleza kommer till matchen med en stark 2 - 1 seger mot Cruzeiro hemma och mötet mot Avai bör bli ännu enklare att vinna.

För Avai är efter nio spelade omgångar fortfarande utan seger. De har fyra kryss och fem förluster. Fyra av dessa fem förluster har kommit på bortaplan, mot Atletico-MG, Bahia, Internacional och Palmeiras. Dessa fyra är mitten- och topplag, men Avai har varit relativt chanslösa i dessa matcher. I den senaste ligamatchen mot Palmeiras lyckades inte Avai skapa mycket, medan Palmeiras brände en hel del och kunde ha vunnit med betydligt större siffror än slutresultatet 2 - 0.

Fortaleza gör i regel nästan alltid mål hemma och det kommer de att fortsätta göra även mot jumbon Avai - som har svårigheter att skapa målchanser och kommer till detta möte från en bortamatch där de endast lyckades komma till ett skott på mål (och två skott utanför). Det håller inte mot hemmastarka Fortaleza, som är klassen bättre än Avai. Därmed finner jag ett värde i oddset 1,83 på att Fortaleza vinner matchen och lägger ett spel på en rak hemmaseger.

Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Preliminär startelva Fortaleza:
Felipe Alves, Gabriel Dias, Juan Quintero, Tinga, Carlinhos, Juninho, Felipe, Romarinho, Dodo, Marcinho & Andre Luis.

Preliminär startelva Avai:
Vladimir, Julinho, Eduardo Kunde, Betao, Lourenco, Gege, Pedro Castro, Matheus Barbosa, Igor Fernandes, Getulio & Caio Paulista.
---

This is the stats tab
This is the post tip