Viktigt bottenmöte i Ettan Norra!

ETTAN NORRA
14. Forward 10 3 1 6 10:19 10
15. Piteå 10 2 3 5 14:19 9

Forward hemma
4 0 1 3 2:6 1

Formen
F, F, V, F, V

Senaste match
Haninge - Forward 1-2

Kraus - Arrby, Åman, Ibrahim, Wetteus, Kanto, Chamoun, Molin, Svedin, Kukoyi, Ingves

Piteå borta
5 0 3 2 8:11 3

Formen
O, V, F, O, F

Senaste match
Piteå - Sylvia 0-2

O'Keefe - Burgin, Millbert, Sundqvist, van Dongen, Rönnbäck-Wallin, Jamehdar, Nordh, Andersson, Videhut, Johansson

Trängens IP:s gröna gräs bjuder in till viktigt bottenmöte mellan nykomlingen BK Forward och Piteå. Hemmalaget fick en gratisplats i Ettan sedan Akropolis blivit tvångsnedflyttat och sedermera även kickat ur division 2. Nog om det.
Forward har varit i Ettan i många år tidigare och vet vad som krävs. Däremot tycker jag inte att truppen är mer än ett lag för att slåss om nytt kontrakt. En väldigt bra spelare är Ibrahim och det finns ett par andra som håller bra nivå. Men den där jämna Ettan-nivån tycker jag inte riktigt har infunnit sig.
Forward kommer dock från två segrar på tre senaste. 2-1 borta mot solklara jumbon Team TG, torsk med 0-1 hemma mot duktiga Karlstad följt av en stark och viktigt 2-1-seger borta mot ojämna Haninge.

Piteå, som jagar sin första bortaseger medan Forward jagar sin första hemmaseger, har haft ett tufft spelschema sedan man slog FC Sthlm hemma med 1-0. Torsk hemma mot storsatsande Sandviken (1-2), 2-2 borta mot topptippade Gefle och nu senast förlust med 0-2 hemma mot spelskickliga Piteå. Det här är en väldigt viktig match för gästerna också och jag tror att det kommer passa dem att vänta lite på Forwards misstag och slå till på kontringar eller fasta. Det finns grundkapacitet i laget och jag tror att de har bäst chans att vinna den här matchen.

SPELTIPS
Jag spelar Piteå draw no bet till 1.85 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip