Eintracht Frankfurt:

Die Adler är nog inte helt nöjda med säsongen och även om Dino Toppmöllers lag är sexa i Bundesliga så skiljer hela 14 poäng upp till Borussia Dortmund på femteplatsen – som ser ut att ge Champions League-spel utifrån Tysklands ranking i Uefakoefficienten. Frankfurt har varit lite för upp och ned under hela säsongen. Senast blev det ett tungt nederlag borta mot starka Stuttgart, 0-3, efter en riktigt tung matchinledning för Hugo Larssons gäng.

Hemmaspelet har dock varit bra under hela säsongen. Frankfurt har bara förlorat en enda match på Deutsche Bank Park, där man bland annat krossat Bayern München med 5-1. Brassen Tuta är fortfarande avstängd efter utvisningen mot Werder Bremen. På skadelistan finner vi annars Sasa Kalajdzic, Mehdi Loune och Sebastian Rode.

Augsburg:

Gör en väldigt fin säsong och klättrade till en sjundeplats efter förra veckas 2-0-seger mot Union Berlin. Augsburg har gjort stora framsteg jämfört med fjolårssäsongen, där man med nöd och näppe undvek nedflyttning och slutade precis ovanför negativ kvalplats.

Framgångarna under året har till stor del byggts på solitt hemmaspel där Augsburg tagit lejonparten av sina poäng – 24 av 39 – och med fem segrar på de sju senaste har man tagit rejäla kliv i tabellen på sistone. På bortaplan har prestationerna varit mer blandade med resultatraden 4-3-7 och senast blev det förlust, 1-3, mot formsvaga tabellnian Hoffenheim. Tränare Jess Thorup har ett par namn på frånvarolistan: Framberger, Gumny, Jensen, Oxford, Rexhbecaj och ett gäng stämplade som osäkra i Dorsch, Iago, Jakic och Mbabu.

Frankfurt högre grundkapacitet

Augsburg gör det riktigt bra, särskilt sedan årsskiftet, samtidigt som Eintracht Frankfurt blandar och ger lite grann. Jag tycker dock det i grunden är tydlig skillnad mellan dessa två lag där hemmastarka Frankfurt är det laget med klart bäst grundkapacitet. Augsburg är vassare hemma än borta och jag tror ett revanschsuget Frankfurt har goda möjligheter här. Raka ettan finns till 2,08 hos Quick Casino.
This is the stats tab
This is the post tip