I den första av två kvartsfinaler i Europa League gästas Eintracht Frankfurt av stormakten FC Barcelona på Deutsche Bank Park. Det är klasskillnad rakt igenom, då Barcelona håller en betydligt högre nivå. Samt är i toppslag med åtta segrar och en oavgjord tillställning på de nio senaste tävlingsmatcherna. Trots att Frankfurt har gjort det bra i turneringen och har slagit ut ett La Liga lag redan är risken stor att de åker på en förlust. Allting stämmer för Barcelona och då är chansen stor till en ny seger.

I gruppspelet kom Frankfurt på en första plats, efter att ha vunnit hälften av matcherna och kryssat de övriga. De lyckades besegra Real Betis i Sevilla med 2 - 1. Dock förlorade de returen efter ordinarie tid. På övertid gjorde Guido Rodriguez ett självmål som gav Frankfurt ett avancemang. Alla marginaler var på rätt sida. I övrigt är Frankfurt ett mittenlag i tyska Bundesliga.

Barcelona är i makalös form, med sex raka segrar i ligaspelet. Detta har lett till en andra plats i tabellen, bakom ärkerivalen Real Madrid - som har 12 poäng fler i tabellen. På bortaplan har Barcelona varit starka i Europa League. Lag som Napoli och Galatasaray har besegrats i slutspelet. Pierre-Emerick Aubameyang har nätat 7 mål på 8 ligamatcher, samt 2 till i turneringen.

Då Barcelona har spelat som en gigant under tränaren Xavi är de ett helt nummer större än Frankfurt. Bundesliga laget har haft lite bekymmer med att hitta nätmaskorna. Lättare blir det inte heller att möta Barcelona, som bara har släppt in ett mål på de fem senaste matcher. Jag tar tydlig ställning och lägger ett spel på att Barcelona tar kommandot och vinner det första mötet.

Speltips Frankfurt - Barcelona:
2. Odds 1.71 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Frankfurt:
Kevin Trapp, Tuta, Martin Hinteregger, Evan N'Dicka, Ansgar Knauff, Kristijan Jakic, Djibril Sow, Filip Kostic, Jesper Lindström, Daichi Kamada & Rafael Santos Borre.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Ronald Araujo, Gerard Pique, Eric Garcia, Jordi Alba, Pedri, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang & Adama Traore.
---

This is the stats tab
This is the post tip