Eintracht Frankfurt:

Eintracht Frankfurts formkurva pekar nedåt efter fem raka matcher utan seger i alla turneringar. I veckan blev det överraskande uttåg ur DFB Pokal mot ”Bayern-dödarna” tredjedivisionslaget FC Saarbrücken, som alltså även slog ut Bayern tidigare i turneringen.

I ligaspelet har Hugo Larssons Frankfurts sex senaste matcher gått över 2.5-målslinan – inklusive ett målglatt 3-3-möte med Borussia Dortmund. Tränaren Dino Toppmöller är fast inställd på att studsa tillbaka från fiaskot i veckan med en bra insats mot tufft motstånd:

- Det är en speciell match för oss alla mot en otroligt krävande motståndare som besitter enorm kvalitet. Det kanske är precis den här matchen vi behöver, en chans att visa att vi kan bättre mot Tysklands bästa lag, säger han.

På skadelistan finns Chandler, Hauge, Rode och Skhiri.

Bayern München:

Har fått en sällsynt ledig vecka efter cuputtåget och att förra helgens match mot Union Berlin snöade inne och Thomas Tuchels lag har därför inte spelat fotboll sedan 0-0-matchen mot FC Köpenhamn den 29 november. Räkna med ett piggt och spelsuget Bayern som vill fortsätta jaga Bayer Leverkusen i Bundesligatoppen.

Skadeläget är oförändrat där de Ligt, Buchmann och Sarr saknas – men där övriga är tillgängliga för spel. Harry Kane har med sina 18 ligamål på egen hand nästan gjort lika många mål som hela Frankfurt mäktat med så här långt under säsongen. Engelsmannen lär vara sugen på fler fullträffar.

Formsvagt och revanschsuget Frankfurt

Vi lär få se ett rejält spelsuget och piggt Bayern efter så lång vila. Frankfurt är i vanliga fall långt ifrån någon enkel motståndare, men formen på sistone har varit svag och Toppmöllers lag lär vara revanschsuget efter veckans missräkning och uttåg ur tyska cupen. Bayern är ändå numret större och med helt utvilad trupp – och allt fokus riktat på den här platsen, med förstaplatsen i nästa veckas Champions League-gruppspelsavslutning redan säkrad – bör gästerna ha goda chanser till tre poäng. Bayern & över 2.5 mål till 1,78 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip