På Estadio Ramon Sanchez Pizjuan i Sevilla spelas finalen i Europa League mellan Eintracht Frankfurt och Rangers. Två lag som har skrällt sig fram och slagit ut betydligt större motstånd. Frankfurt har tagit sig förbi Real Betis, FC Barcelona och West Ham. Rangers har tagit sig förbi Dortmund, Röda Stjärnan, Braga och RB Leipzig. På pappret är Frankfurt det större laget, som dessutom alltid har lagt in en högre växel i turneringen. Chansen till en ny rak seger i finalen borde ligga på minst 50 %.

Tränaren Oliver Glasner har skapat en vinnarmaskin i Europa League. Med tre segrar och lycka många kryss vann Frankfurt sin grupp. I slutspelet har de också varit obesegrade i sex möten mot Real Betis, FC Barcelona och West Ham United - där det i semifinalen blev två raka segrar efter fulltid. Allt fokus har lagts på denna turnering, vilket har lett till att laget ligger på en elfte plats i Bundesliga. Även där, precis som i denna turnering, har Frankfurt varit oerhört skickliga på att hitta nätmaskorna.

Rangers har flera gånger varit uträknade i turneringen. Senast i semifinalen mot Emil Forsberg och hans RB Leipzig, där det först blev en förlust i Tyskland. På Ibrox studsade Rangers tillbaka och vann överraskande med 3 - 1. Tränaren Giovanni Van Bronckhorst har lyckats bra på kort tid med laget, som underpresterade inledningsvis på säsongen. Något försvar av Premiership titel blir inte fallet då ärkerivalen Celtic har spelat bättre. Dock väntar en till final i den skotska cupen - tre dagar efter denna final.

Frankfurt har spelat en konsekvent utmärkt fotboll i Europa League och gjort mål i alla sina 12 matcher. Mål ska de bara göra även på Rangers, som bara har lyckats hålla nollan i en av de nio senaste matcher. Jag tar en tydligt ställning och lägger ett spel på att Frankfurt vinner finalen redan efter 90 minuters spel. Allt odds som är över dubbla pengar är av värde, i mitt tycke.

Speltips Eintracht Frankfurt - Rangers:
1. Odds 2.35 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Eintracht Frankfurt:
Kevin Trapp, Almamy Toure, Evan Ndicka, Tuta, Ansgar Knauff, Djibril Sow, Sebastian Rode, Filip Kostic, Jens Hauge, Rafael Borre & Daichi Kamada.

Preliminär startelva - Rangers:
Allan McGregor, James Tavernier, Connor Goldson, John Lundstram, Calvin Bassey, Borna Barisic, Ryan Jack, Joe Aribo, Glen Kamara, Scott Wright & Ryan Kent.
---

TV: Melker går för 13 rätt på Europatipset ikväll!!





This is the stats tab
This is the post tip