Mittenmöte i Bundesliga mellan Frankfurt och Seb Anderssons Union Berlin.

Senaste möte
Union Berlin - Frankfurt 1-2

BUNDESLIGA
10. Eintracht Frankfurt 22 8 4 10 37:35 28
12. Union Berlin 22 8 2 12 27:35 26

Frankfurt hemma
11 6 3 2 26:14 21

Formen
O, V, V, F, V

Senaste match
Frankfurt - Salzburg 4-1

Union Berlin borta
11 2 2 7 11:21 8

Formen
V, F, V, V, F

Senaste match
Union Berlin - Leverkusen 2-3

Frankfurt tar emot nykomlingen Union Berlin, som än så länge står sig väl i Bundesliga. Sex poäng ovan negativ kvalplats och bara två poäng bakom Frankfurt. Det är ligatian mot tolvan och segraren här tar definitivt ett kliv ifrån bottenstriden då samtliga lag under strecket redan spelat omgång 23. Vilka har bäst förutsättningar för att vinna i kväll då?
Frankfurt kommer från seger med 4-1 mot Salzburg i Europa League och tongångarna är givetvis väldigt goda efter den matchen. Innan dess fick man smisk borta mot Dortmund 0-4 men det kan hända alla lag. 5-0 i senaste hemmamatchen mot Augsburg så det finns en väldigt hög högstanivå i detta Frankfurt. Intressant att man vunnit fyra raka hemmamatcher (ink en cupmatch mot RB Leipzig) med hela 19 mål framåt och endast två bakåt. Skadeläget är helt okej och Frankfurt ska kunna ställa ut ett bra lag för dagen även denna match.
Union Berlin kommer hit efter torsk 2-3 hemma mot Leverkusen. Men har innan dess slagit Werder Bremen borta. Ja, det finns en viss kvalitet i Union men den visar sig framförallt på hemmaplan. Tittar vi på lagets bortaspel så är det faktiskt näst sämst i ligan efter just Frankfurt. Man har på elva matcher bara vunnit två, kryssat två och torskat sju matcher med 11-21 i målskillnad. Frankfurt vann när lagen möttes i Berlin i september och jag tror att man kommer göra det igen. Det finns en annan tyngd och erfarenhet i laget. Visst, tätt med matcher nu, men samtidigt har hemmalaget en rätt så djup trupp ändå. Jag tror på Frankfurt.

Preliminära elvor (Whoscored)

Frankfurt (4-4-2) Trapp - Touré, Abraham, Hinteregger, Ndicka - Chandler, Kohr, Ilsanker, Kostic - Gacinovic, Silva

Saknar: Russ, Torro
Osäkra: Gacinovic, Dost

Union Berlin (3-4-2-1) Gikiewicz - Subotic, Freidrich, Schlotterbeck - Ryerson, Gentner, Andrich, Lenz - Malli, Bülter - Andersson

Saknar: Trimmel (avstängd), Dehl, Mees
Osäkra: Gogia

SPELTIPS
Jag spelar Frankfurt till 1.91 hos Bethard , 10bet , FastBet eller SpeedyBet (2/5 units).

bet365 livestreamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip