I Europa League semifinalen möts Eintracht Frankfurt och West Ham United på nytt. Denna gång på Deutsche Bank Park i Tyskland. Frankfurt har helt släppt spelet i Bundesliga, där de ligger i mitten av tabellen, för att fokusera fullt ut på denna titel. West Ham kämpar om en Europa plats, i Premier League tabellen. Dock ser det väldigt dystert ut. De har en dunkel form, med tre raka förluster, i samtliga tävlingar. Försvaret läcker in mål. Mycket talar därmed för en ny förlust i semifinalsreturen.

Mönstret är solklart hos Frankfurt. Hemma i Bundesliga går det uruselt. Under de sex senaste omgångar har laget misslyckats med att ta en trepoängare. Med två omgångar kvar kommer de att avsluta säsongen i mitten av tabellen. Det har även tränaren Oliver Glasner uppmärksammat och därför valt att rotera kraftigt i ligaspelet för att ha pigga och fräscha spelare till slutspelet i Europa League. Visst har det varit ett vinnande koncept, då Real Betis och FC Barcelona har slagits ut på vägen.

I den första semifinalen blev det en ny seger på Londons Olympiastadion där Ansgar Knauff bara behövde en minut på sig att näta. West Hams anfallsstjärna Michail Antonio kvitterade efter 20 minuters spel. Dock fick Frankfurt det sista ordet, då Daichi Kamada nätade i början av andra halvleken. Fler mål än så fick vi inte se. Frankfurt lyckades skapa lika mycket i matchen. I returen är det West Ham som behöver steppa upp och jaga en seger. Med den formen laget har blir det oerhört svårt.

Att få spela ute i Europa är av högsta prioritering för tränaren David Moyes och hans West Ham. I Premier League tabellen är de sjuan, som innebär en kvalbiljett till Europa Conference League. Ambitionerna är betydligt högre. Efter att ha slagit ut Sevilla och Lyon i slutspelet såg West Ham starka ut. Med Jarrod Bowen och Declan Rice på mittfältet i högform, samt Michail Antonio på topp, finns det kvalité nog för att vinna turneringen. Dock har spelet inte alls stämt, vare sig i ligaspelet eller Europa League.

Frankfurt får rejäl förstärkning då Evan Ndicka och Kristijan Jakic är tillbaka från avstängning. Många spelare vilades i ligaspelet. I West Ham fick bara Tomas Soucek och Michail Antonio börja på bänken. Gästerna är trötta och fortsatt sårbara i defensiven. Jag krånglar inte till det något mer. Ettan är sund. Därmed lägger jag ett spel på att Frankfurt vinner returen mot West Ham.

Speltips Frankfurt - West Ham:
1. Odds 2.52 hos Nordicbet & Betsafe.

---
Preliminär startelva - Eintracht Frankfurt:
Kevin Trapp, Tuta, Martin Hinteregger, Almamy Toure, Ansgar Knauff, Djibril Sow, Sebastian Rode, Filip Kostic, Daichi Kamada, Jesper Lindstrøm & Rafael Borre.

Preliminär startelva - West Ham:
Alphonse Areola, Vladimir Coufal, Craig Dawson, Kurt Zouma, Aaron Cresswell, Tomas Soucek, Declan Rice, Jarrod Bowen, Manuel Lanzini, Pablo Fornals & Michail Antonio.
---

TV: 13 rätt senast - Melker går för det igen denna jackpotomgång!This is the stats tab
This is the post tip