Frankrike:

Jag har ju sett Frankrike som något av en ”dark horse”, om man kan säga så om en så stor fotbollsnation som Frankrike, till det här mästerskapet och tror att Les Bleues kommer växa in i turneringen för varje match när man mer kommer till rätta under förbundskapten Hervé Renard. Det blev dock långt ifrån någon rivstart på mästerskapet när Frankrike fick nöja sig med en pinne efter 0-0 mot Jamaica i premiären.

Renard formerade sitt lag i en 4-4-2-formation med en stjärnfylld anfallsduo med Eugénie Le Sommer och Kadidiatou Diani. Frankrike hade lite besvär med Raggae Girlz fysiska spelstil och hade lite problem att hitta vägar igenom det jamaicanska försvaret. Frankrike växte in i matchen i den andra halvleken, men lyckades inte hitta ett segermål.

Frankrike behöver steppa upp mot Brasilien, men har drabbats av ett blytungt avbräck inför den tuffa gruppspelsmatchen mot Pia Sundhages lag. Mittbacksbjässen och lagkaptenen Wendie Renard har nämligen ådragit sig en lårskada och ser av allt att döma ut att missa matchen mot Brasilien, även om det franska lägret är fåordiga om kaptenens status. Renards skada är bara ännu ett avbräck för ett redan skadedrabbat Frankrike, som redan saknar Griedge Mbock, Delphine Cascarino, Marie-Antoinette Katoto och Amandine Henry.

Brasilien:

Till skillnad från Frankrike så rivstartade Pia Sundhages Brasilien mästerskapet med en fin insats i 4-0-segern mot Panama, som inte bjöd på särskilt hårt motstånd. Ary Borges gjorde hattrick i sin VM-debut och Brasilien hade inga större bekymmer att inkassera tre trygga poäng, och bjöd stundtals på riktigt njutbar fotboll.

Det lär bli desto tuffare här och jag tror vi kommer få se ett lite annat Brasilien än det flärdfulla lag som vann med 4-0 i premiären. Sundhages Brasilien besitter stor individuell kvalitet, men grunden läggs på det kollektiva och i att den svenska förbundskaptenen lyckats bygga ett mer solitt och defensivt kapabelt lag som, utöver att vara passningsskickliga och bolltrygga, även är välorganiserat och inte prompt behöver styra och kontrollera matcher, vilket man exempelvis visade i Finalissima på Wembley i april, när Brasilien till slut föll mot England efter straffar i en match där Brasilien åtnjöt blott 29 procent bollinnehav.

Skadan på Renard är blytung

I mina ögon är skadan på Wendie Renard blytung och så pass kännbar för Frankrikes del att det svänger över mötet mer i Brasiliens favör. Även om Frankrike har dugliga ersättare så är det ingen som kan mäta sig med Renard. Jag förväntar mig hur som helst en lite försiktig historia mellan två lag som absolut inte vill förlora det här mötet – särskilt inte Frankrike efter 0-0 mot Jamaica i premiären. Jag tror även det här kan bli målsnålt. Under 2.5 mål finns till 1,632 hos Pinnacle. Under 2.25 finns till 1,819.
This is the stats tab
This is the post tip