Frankrike:

Frankrike är ett av lagen som jag valt att särskilt lyfta fram inför det här mästerskapet. Frankrike smyger lite bakom de absolut största favoriterna – USA, England, Tyskland, Spanien – och har åkt ut i kvartsfinal i de två senaste upplagorna (och semi 2011), men inför VM i Australien och Nya Zeeland är stämningen som förbytt i det franska lägret efter att förbundskaptenen Corinne Diacre sparkats och ersatts av Hervé Renard, vilket gjort att flera spelare som öppet gått ut med att de tänkt bojkotta VM om Diacre var kvar på förbundskaptensposten nu är med och fullt dedikerade till att göra ett bra mästerskap. Det innebär att Wendie Renard, mittbacksbjässen som var mest högljudd i sin kritik, är med – precis som skyttedrottningen Eugénie Le Sommer och Amandine Henry, som inte varit med landslaget de senaste åren. Två offensiva stjärnor i Marie-Antoinette Katoto och Delphine Cascarino är skadade och missar, vilket är rejäla avbräck, men Frankrike förfogar ändå över en hel del offensiv spets i rutinerade Le Sommer och PSG-stjärnan Kadidiatou Diani, bland annat.

Renard – som skördat stora framgångar på herrsidan med AFCON-titlar med Zambia och Elfenbenskusten - har fått minimal tid att arbeta med sitt landslag, även om det varit positiva bitar att ta med från de träningsmatcher han hunnit styra över. Det blev förlust i genrepet mot Australien, 0-1, vilket jag inte tror nödvändigtvis är något negativt i det långa loppet och jag tror vi kan få se ett Frankrike som växer under turneringens gång allteftersom Renard formar och lär känna sitt lag. Men med bättre stämning och utan interna stridigheter tror jag Frankrike kan få ihop det och göra ett bra mästerskap.
Med Brasilien i gruppen, och stora fördelar med att säkra förstaplatsen, finns det inget annat än att vinna den här premiären och Frankrike har kvalitet nog att göra det utan större bekymmer.

Jamaica:

The Raggae Girlz är rankat 44 i världen när man kliver in i en klurig grupp med både Frankrike och Brasilien, så vägen till avancemang från gruppspelet ser tuff ut för Jamaica. I kvalet vann Jamaica samtliga matcher förutom när man stötte på de riktiga bjässarna USA och Kanada, när det blev rejäla förluster: 0-5 mot USA och 0-3 mot Kanada.

Jamaica besitter offensiv kapacitet och en hel del speed i de offensiva leden, men defensiven har inte alltid övertygat – så man kommer få bekänna färg rejält här mot Frankrike.

Frankrike ska vinna bekvämt

Jag håller Frankrike högt och tror Hervé Renards landslag kan gå långt i sommar, även om det nog blir tufft att nå hela vägen fram. Mot Jamaica ska dock Frankrike inte ha några större bekymmer. Det ska vara klasskillnad lagen emellan och mot ett jamaicanskt försvar som inte är lagets största styrka tror jag det kommer rassla i nätet både en och två gånger. Frankrike är gigantisk favorit på oddsmarknaden, så svårt att hitta något bra värde där. Eugénie Le Sommer att göra två mål eller fler till 2,25 hos bet365 kan vara en trevlig tv-peng, men inget att pantsätta huset på.
This is the stats tab
This is the post tip