U21-EM på fredagen:
Jag spelar över 2,5 mål i Frankrike-Kroatien.

Övriga lag i den här gruppen är Rumänien (som slog Kroatien med 4-1 i gruppremiären) och England (som Frankrike slog i premiären med 2-1 efter en sen vändning.
Drömstart för Frankrike alltså. Mardrömsdito för Kroatien.

För det här är en lite speciell turnering:
Tre fyrlagsgrupper där gruppsegrarna går till semifinal. Det fjärde semifinallaget blir den bästa grupptvåan. Med andra ord är det här en måstematch för framför allt Kroatien. Vinner de inte här är de out. Är övertygad om att de här förutsättningarna bidragit till att vi fått se en så målrik inledning av den här turneringen (6/8 matcher har gått över 2,5 mål).

Och de här lagen såg ut som två vandrande målgarantier i sina respektive öppningsmatcher. Att Frankrike inte släppte in fler mål mot England är ett stort mysterium. Engelsmännen skapade ett flertal heta chanser fram till sitt röda kort. Frankrike å sin sida kostade på sig två straffmissar. Känns ändå som offensiven med Dembele, Reine-Adélaïde, Ikone m.fl. är tillräckligt vass för att såra så gott som alla i den här turneringen. Frankrikes U21-landslag har gjort mål i 26 av de senaste 27 matcherna. Måste såklart brasklappa vad gäller statistik på U21-nivå (olika lag och stundtals svagt motstånd), men det säger en del om hur det brukar se ut när fransmännen lirar.
EDIT: Bamba (som öste in mål i Lille den här säsongen) åkte dessvärre på en ankelskada mot England och missar resten av turneringen.

Kroatien hade ett nästan ännu mer böljande spel i sin öppningsmatch. Rumänien skapade ett gäng chanser mot kroaterna och att det landade på fyra insläppta var inte märkligt alls. Framåt är dock kroaterna vassa med CSKA:s Nikola Vlasic (målskytt senast), Wolfsburgs Brekalo m.fl. Måste som sagt gå all in för segern här.

Det här känns som toppchans för bägge lagen att göra mål. Kryss är ett rätt dött resultat, som inte gynnar någon, så kan inte tänka mig att vi stannar på 1-1.

3-1 till Frankrike?

This is the stats tab
This is the post tip