Frankrike:

VM-silvermedaljörerna Frankrike har inte direkt valt tuffast möjliga uppladdning inför mästerskapet, där Luxemburg alltså står för motståndet i den första träningsmatchen inför EM, följt av något tuffare motstånd i Kanada. Didier Deschamps lag är stjärnfyllt i vanlig ordning, med kvalitetsspelare i samtliga led.

Uppsnack & rekar (Grupp A)

Som vanligt när det gäller uppvärmningsmatcher – kika på startelvorna, men Frankrike lär oavsett vilka spelare Deschamps väljer ställa ett starkt lag på benen. Real Madrid-trion Ferland Mendy, Eduardo Camavinga och Aurélien Tchouaméni står över här, men nyblivne Real Madrid-spelaren Kylian Mbappé har anslutit till träning och tycks redo för spel. Detsamma gäller även skrällen i Deschamps trupp – 33-årige N’Golo Kanté. Kanté togs oväntat ut, trots flytten till Al-Ittihad, men efter en skadefri säsong för första gången på flera år ska det bli väldigt intressant att se vilken kvalitet han håller på mittfältet, och om han är redo att utmana om en startplats i den täta konkurrensen.

Luxemburg:

Ska inte spela EM, föga förvånande, men har faktiskt gjort ganska starka resultat på sistone. Luxemburg kom trea i en rätt tuff kvalgrupp där man skrapade ihop 17 poäng trots att motståndet hette Portugal, Slovakien, Island, Bosnien och Liechtenstein. Luxemburg vann hälften av matcherna och släppte bara in 19 mål – vilket är särskilt anmärkningsvärt eftersom man släppte in hela 15 mål bara mot Portugal, där man föll blytungt med 0-5 och 0-9. I övrigt höll man ihop det riktigt bra. Luxemburg slog Bosnien både hemma och borta, totalt 6-1 över två möten, och plockade fyra pinnar från Island.

Stort favoritskap på Frankrike

Det är förstås ett enormt favoritskap som vilar på Frankrike här, och med tanke på vad Portugal åstadkom mot Luxemburg i kvalet så har förstås även Deschamps lag kapacitet att göra liknande och mer därtill. Men en uppvärmningsmatch är en uppvärmningsmatch. Det kommer roteras och spelare kommer bytas ut, både innan och under match, och det är inte alltid det rusar iväg till vansinniga siffror även om det finns gott om spelare i Les Bleus som är sugna på att visa upp sig och förtjäna en startplats till när mästarskapet drar igång. Frankrike står så lågt som 1,03 och även om jag förväntar mig att Frankrike vinner det här komfortabelt så har Luxemburg visat att man kan inte är en ren slagpåse längre. Jag ser inget intresse i ettan här, och med rotationsosäkerhet är det svårt att hitta intressanta målspel på fransmännen. Luxemburg +3.5 till 1,89 hos bet365 är ett alternativ.

This is the stats tab
This is the post tip