Frankrike möter Polen i åttondel.
Mitt speltips: Asian -1,5 på fransmännen. Spelet sitter om de vinner med 2+ mål. Mr Green. 


Polen krånglade sig till åttondel utan att imponera alls. Tycker de var sämre än Mexiko. Illa ute mot Saudiarabien, men lyckades ta den med 2-0. Fullkomligt slaktade av Argentina där 2-0 var i underkant. Litar på Lewandowski men saknar spelare som kan supporta honom med bollar. Szczesny har storspelat och räddat polackerna hittills.

Ställs mot ett Frankrike som gjort två bra matcher mot Australien och Danmark. Tunisienmatchen fäster jag ingen vikt vid alls då hela laget roterades i en betydelselös match. Positivt dock att det ordinarie laget kommer in igen här, fräscha och redo. Jämför det med Polen, som fick slita ända in i mål sent på onsdagen och nu ska ladda om med kort vila.

Frankrike saknar visserligen flera bra spelare pga skador, men elvan är riktigt starkt. Positivt är att Mbappe sett väldigt motiverat och hungrig ut, att ha honom kontrandes vid eventuell uddamålsledning mot ett Polen som måste gambla kan bli trevligt.

Ser framför mig en matchbild där Polen har 35% boll och står lågt. Kommer säkert försöka hålla sig kvar i matchen så långt som möjligt. Frankrike bör ha förutsättningar att bryta ner ett sånt försvar, men kommer såklart behöva jobba för det. Kommer bara ledningsmålet måste Polen anfalla och försöka hitta en kvittering, då tror jag det kan smälla rätt snabbt om Frankrike får kontra.

Alltid lurigt med hcp i utslagsmatcher då de inte sällan blir jämnare än man tror. Men i grunden skiljer det en klass mellan lagen och jag kan inte se Polen störa Frankrike här.

2-0?


VM-TV: Sandebäck och Oliver bjuder på en VM-dubbel!
This is the stats tab
This is the post tip