Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,71 - Betinia -

Europa League möte mellan två lag som inte kan vara med att tampas om de allra främsta platserna i sina inhemska ligor men som ligger och nosar runt 7-8e plats. Lagen möttes redan i gruppspelet och då vann West Ham båda mötena. 2-0 hemma och 2-1 borta. West Ham vann gruppen på 15 poäng och fick direktplats till åttondelen. Freiburg kom tvåa och ställdes i sextondelsfinalen mot Lens. 0-0 borta följdes upp med 2-2 hemma. Kunde sedan avgöra i förlängningen och ta sig till den här matchen.

Freiburg stärkte upp självförtroendet inför denna kamp genom 2-2 mot självaste Bayern Munchen i senaste ligaomgången. Kan inte säga att det var någon orättvis poäng heller, för det såg bra ut framåt och Neuer i gästernas bur fick verkligen jobba för lönen. Försvarsmässigt för Freiburg finns en del att önska då man på de fyra senaste släppt in nio mål. Tränare Christian Streich vill säkert resa till England med ett bra resultat och då bortamål inte är någon fördel, så lär han gå för en offensiv elva i första matchen. Roland Sallai och Lucas Holer startade mot Lens men redan i halvtid fick de sällskap av Noah Weisshaupt och Michael Gregoritsch. Sedan har man Ritsu Doan och Vincenzo Grifo som också är framåtlutande killar att tillgå.

Skadorna i laget finns i de defensiva leden. Max Rosenfelder, Kenneth Schmidt, Lukas Kübler och Philipp Lienhart ser alla ut att missa matchen. Lienhart förvisso åter i träning, men varit borta i två månader så osäkert om han kastas in i hetluften redan här.

Få offensiva avbräck borgar för mål

West Ham hade en lyckad Europasäsong i fjol då man kammade hem Europa Conference League efter finalseger mot Fiorentina på Fortuna Arena i Prag. Belönades med en direktplats till denna säsongs Europa League och har inte gjort någon besviken så här långt.

Förra säsongens Europaäventyr höll på att kosta Premier League-statusen men har så här långt den här säsongen hanterat dubblerandet på ett bättre sätt. Ligger på sjunde plats och precis som Freiburg värmt upp inför detta möte med ett par målrika matcher. 4-2 hemma mot Brentford följdes i helgen upp med 3-1 borta mot Everton. Bra spel av keepern Alphonse Areola och effektivt anfallsspel var melodin. Tidigare matcher i Europa League har Lukasz Fabianski vaktat kassen och polacken hoppas på samma visa här.

Även West Ham har stark offensiv med namn som Mohammed Kudus, James Ward-Prowse och Jarrod Bowen. Manager David Moyes kan dessutom glädjas åt att både Lucas Paqueta och Michail Antonio är tillbaka sedan ett par matcher efter skadefrånvaro. Saknar nu bara Maxwel Cornet, men han har endast varit truppspelare sedan han anlände från Burnley för ett par säsonger sedan.

West Hams försvar är lite upp och ned från match till match. Har i ligan släppt in 47 mål på 27 matcher och laget var i rätt dassig form innan de två senaste vinstmatcherna. 0-3 mot Manchester United, 0-6 mot Arsenal och 0-2 mot Nottingham men då hade man playmakern Paqueta borta och Freiburg är inte av samma kaliber som tex Arsenal eller United på Old Trafford, utan mer i klass med Brentford och Everton.

Känns inte som att Hammers kommer lägga sig på försvar här och hoppas på ett 0-0 till returen i London. Freiburg bör definitivt inte fega och spela defensivt. Så vi tror och hoppas på en match med fart och mål. Huvudspelet blir att båda målvakterna får kröka rygg minst en gång var i matchen.

Spelet sitter om båda lagen gör mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip