Fredagsmatchen i den tyska Bundesliga hämtas från Europa-Park Stadion där SC Freiburg ställs mot Wolfsburg. Det skiljer bara en placering mellan lagen i tabellen. Medan Freiburg jagar en Champions League plats behöver Wolfsburg försvara sin Europa Conference League kvalbiljett. Med två omgångar kvar är det viktiga poäng som står på spel.

Efter att ha spelat lysande, i princip hela säsongen, har Freiburg drabbats av en formdipp i helt fel tid. Freiburg hade en fin form och besegrade Werder Bremen, Schalke och FC Köln innan det blev två raka nederlag mot RB Leipzig och Union Berlin sist. Två lag som ligger precis ovanför i tabellen. Med kvalité finns det gott om hos Freiburg, med Vincenzo Grifo, som har 14 fullträffar. Samt Michael Gregoritsch, med 10 ligamål.

Gästerna har lyckats att ta segrar mot de sämre lagen nyligen, som Bochum, Mainz och Hoffenheim. När de däremot har stött på svårare motstånd, som Dortmund däremellan, har det blivit en tennisförlust med 0 - 6. Wolfsburg har haft problem med de bättre lagen, samt försvaret generellt. Med 44 insläppta mål efter 32 omgångar ska det inte räcka längre än en sjätte plats i tabellen. Tränaren Niko Kovac har fortsatt Paulo Otavio, Lukas Nmecha och Maxence Lacroix i sjukstugan.

Hittar Freiburg vinnarspåret?

I och med att sista tåget går för Freiburg så är det all-in som gäller, om de ska ha en chans till en topp 4 placering. Det är 3 poäng upp till fyran Union Berlin. Sannolikheten till en Freiburg seger borde ligga på minst 50 %, i mitt tycke. Marknaden erbjuder betydligt högre odds än så. Jag krånglar därför inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Freiburg - Wolfsburg:
1. Odds 2.35 hos Nordicbet & Betsafe.
This is the stats tab
This is the post tip