Ett underpresterande Frej mot ett svåranalyserat AFC.

Superettan
3. AFC Eskilstuna 5 3 1 1 9:2 10
16. IK Frej 5 0 1 4 7:15 1

Frej hemma
3 0 1 2 5:10 1

Formen
O, F, F, F, F

Senaste match
Frej - Varberg 2-3

AFC borta
2 1 0 1 2:2 3

Formen
O, F, V, V, V

Senaste match
AFC - Degerfors 3-0

2-2, 1-2, 1-5, 1-3 och 2-3. IK Frejs försvarsspel har varit under all kritik de fem första omgångarna och med tanke på det är det inte konstigt att Täbylaget ligger sist i Superettan.

Men är man så dåliga?

Nej, jag tycker inte det. Frej har faktiskt ett bättre lag (i alla fall på mitten och framåt) än de förmodligen någonsin haft. Jawo, Peter, Runnemo, Jajic, Stavrothanasopoulos, Gerbino Polo och bakåt måste spelare som Wiström och Marcus Hansson kliva fram nu när det blåser. Man har gjort mål i varje match men misstagen bakåt har inte varit Superettanmässiga. Trodde spelarna att det skulle gå av sig självt nu bara för att laget är bättre på pappret?

Till fredagens match är viktige Nsima Peter avstängd efter ett rött senast. Men då är det dags för andra i offensiven att kliva fram.

AFC har faktiskt tre raka segrar nu. 4-0 mot beskedliga Värnamo, 2-0 borta mot Helsingborg (ruggigt starkt) och nu senast klara 3-0 mot Degerfors. Såg den matchen och i första halvlek var det faktiskt gästerna som var det bättre laget och var sånär att ta ledningen vid ett par tillfällen. Lite flyt där men sedan växte spetsiga AFC in i det i andra halvlek. Laget är väldigt nytt men det finns många intressanta spelare. Brassen Wellyson, Camara, Akpoveta, Touré, Nnamani - ja, AFC har satsat hårt på importer som förmodligen kommer bli bättre och jämnare ju fler matcher de får spela.

Frej måste gå för det här och AFC har självförtroendet uppe. Jag tror på en öppen match och båda lagen gör mål.

SPELTIPS
Spelar BLGM till 1.71 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip