Danska superettanklubben Fremad Amager tar emot storklubben Bröndby

DIVISION 1
5. F. Amager 15 6 3 6 31:18 21

Fremad Amager hemma
8 3 2 3 18:9 11

Formen
V, F, F, O, O

Senaste match
Kolding - Fremad Amager 1-1

SUPERLIGAN
2. Bröndby 12 8 0 4 24:18 24

Bröndby borta
6 3 0 3 8:9 9

Formen
V, V, V, F, V

Senaste match
Bröndby - Sönderjyske 2-1

Det har varit en väldigt fin säsong för Bröndby så här långt. Överraskande fin sett till att klubben satsar ungt och lovande. Samtidigt som det behövs rent ekonomiskt kan det kanske vara exakt det Bröndby behöver för att få igång något fint igen. Klubben har nosat på toppen sista åren men inte räckt till mot Midtjylland och FC Köpenhamn. I år är truppen som sagt mer av det unga, hungriga slaget och det har gått väldigt bra. Laget har vunnit fyra av sina fem senaste ligamatcher och kommer senast från 2-1 hemma mot Sönderjyske.

Den här åttondelsfinalen kommer ett dagar innan matchen mot Horsens på bortaplan. Ett Horsens som bara spelat in sex poäng på tolv matcher. Jag tror att Bröndby känner att de har råd att spela en stark elva den här matchen.

Fremad Amager, som leds av förre Dalkurdtränaren Azrudin Valentic, kommer i sin tur från ett tungt poängtapp mot Kolding (1-1). När Munksgaard gjorde 1-0 i den 85:e minuten trodde Amagersupportrarna på en efterlängtad trepoängre. Men icke. På tilläggstid satte Jakobsen 1-1 och det betyder att Azrudins mannar gått fem raka matcher utan seger, varav två förluster. I tabellen sladdar laget efter i toppstriden och ligger femma - hela 14 poäng bakom Viborg och Esbjerg i toppen.

Jag tror att Bröndby löser det här med sin breda trupp och goda självförtroende. En biljett till kvartsfinalen vill man inte vaska i onödan och tabelläget och det kommande motståndet i superligan gör att man har råd att spela en stark elva.

SPELTIPS
Jag spelar Bröndby asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1.91 hos Unibet , Casumo , 888sport eller LeoVegas (2/5 units).

Unibet & bet365 streamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip