Arsenal gästar Fulham på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Finns till nära dubbelt, vilket känns som ett bra lir här.

För mig är det här ett sätt att gå emot Arsenal lite. De var i Portugal i torsdags och rotrade en del som väntat. Vad värre är - i den matchen gick det något form av virus i truppen och ett par spelare var inte friska nog att spela. Att döma av hur vissa spelare såg ut under matchen så går det inte att utesluta att andra också drabbades av sjukdomen, för prestationen var sådär. När det här skrivs (fredag förmiddag) är det lite oklart hur läget är i truppen. Fortfarande skador på en del spelare (Nketiah, Trossard och Jesus) - så truppen är rätt tunn för dagen.

Bara två dagars vila efter Sportingmatchen och nu en knepig bortamatch. Har varit inne på det tidigare - sedan VM har Arsenal överlag slitit en del med defensiven. Släppt in mål i 9/12 ligamatcher oc hderas expected goals-against-snitt är mycket högre än det var före VM. Så de släpper in fler mål som en följd av fler motståndarmålchanser.

För Fulham har Solomon gjort fyra mål på åtta PL-matcher sedan han kom i januari. Ett bra nyförvärv för Fulham, som tidigare varit beroende av Mitrovic. Överlag har Fulham gjort mål i 21/26 ligamatcher den här säsongen, varav 11/13 hemma. Nätat mot Man City, Liverpool, Man United, Arsenal på Emirates m.fl.

Så att Fulham nätar - bra chans. Ett lag som också brukar spela sitt eget spel snarare än backa hem och parkera bussen. Arsenal har själva gjort mål i 24/26 ligamatcher. Ställs mot ett Fulham som har ett rätt svagt försvarsspel många gånger. Släpper till 1.75 i expected goals against per hemmamatch i ligan - bland det sämre i hela divisionen. Hemmalaget saknar också viktige mittfältsgnuggaren João Palhinha, får ses som ett defensivt avbräck.

Statistiken ser bra ut och jag tycker även det man sett av lagen senaste tiden talar för det här spelet. Nära dubbelt betalt känns väldigt bra för att bägge nätar.
This is the stats tab
This is the post tip