Uppskjuten.

Fulham:

Nykomlingen har inlett Premier League-säsongen lovande, trots ett tufft spelschema där man redan stött på Arsenal, Tottenham, Liverpool och nu även Chelsea. Sex omgångar in återfinns The Cottagers mitt i tabellen på en tiondeplats, med resultatraden 2-2-2 och målskillnaden 9-9.

Förlusterna har kommit mot just London-konkurrenterna Arsenal (2-1 borta) och Tottenham (2-1 borta även här), samtidigt som Spurs imponerade när man snuvade Liverpool på en poäng i 2-2-premiären. Därutöver har man kryssat mot Wolves och besegrat Brentford och Graham Potters Brighton. Fulham har visat sig vara en svår nöt att knäcka även för de tippade topplagen, samtidigt som man så här långt nått bra resultat mot lag som förväntas återfinnas i mitten eller bottenskiktet av tabellen.

Fulham var The Championships bästa hemmalag i fjol och har inlett övertygande hemma på Craven Cottage även uppe i Premier League, med två segrar och ett kryss. Vänsterbacken Antonee Robinson utgick skadad mot Tottenham och är osäker till den här matchen. Kommer inte Robinson till spel lär Layvin Kurzawa eller Kevin Mbabu ligga bäst till att ersätta för Marco Silvas gäng. I övrigt saknas endast Harry Wilson och Manor Solomon. Aleksandar Mitrovic har fortsatt på fjolårets Championship-form och kommer leda The Cottagers offensiv, där han även får sällskap av nytillskott som Willian och Daniel James, som båda utmanar om en startplats här.

Preliminär startelva: Leno; Kurzawa, Ream, Adarabioyo, Tete; Reed, Palhinha; Cardova-Reid, Pereira, James; Mitrovic

Chelsea:

Oj, vad det svängt kring Chelsea de senaste dagarna. Efter det rejäla bottennappet i Champions League, där dyra nyförvärvet Wesley Fofana blev helt ifrånsprungen när Mislav Orsic placerade in segermålet till Dinamo Zagreb, agerade nye ägaren Todd Boehly. Thomas Tuchel fick sparken, bara sex omgångar in i Premier League-säsongen, och nu har Boehly sparkat både tränare och hela den sportsliga ledningen med Marina Granovskaja, Petr Cech och Bruce Buck sedan han ersatte Roman Abramovitj som Chelseas nye ägare.

Ersättaren på tränarbänken lät inte vänta på sig och under torsdagen presenterades Graham Potter som ny tränare. Det ska bli oerhört intressant att äntligen få se vad Potter kan göra med Chelseas resurser och spelartrupp som, trots en vacklande säsongsinledning, är högkvalitativ. Frågan är dock hur mycket inflytande Potter hinner ha på laget inför just lördagens match mot Fulham – ytterst knappt, misstänker jag. Potter lär knappt hinna installera sig själv och sin ledarstab för att förbereda sig efter den tidiga lördagsmatchen mot ett Fulham som han alltså redan förlorat mot en gång den här säsongen. Chelseas form har varit sisådär, med tre förluster på de fem senaste matcherna, och även om jag tror att Potter är ett utmärkt val (även om jag är spänd på att se hur Boehly kommer organisera organisationen ovanför Potter, som i dag är icke-existerande) men jag tror han får svårt att göra förändring direkt här.

N’Golo Kanté är alltjämt skadad och Édouard Mendy vilades mot Dinamo Zagreb med en knäkänning, och han lär vara tillbaka här. I övrigt ska det bli spännande att se hur Potter formerar sitt lag, även om en trebackslinje likt den han oftast använt i Brighton lär ligga nära till hands.

Preliminär startelva: Mendy; Koulibaly, Silva, Fofana; Cucurella, Zakaria, Jorginho, James; Sterling, Havertz, Mount

Speltips:

Jag tror Graham Potter är ett utmärkt tränarval av Chelsea, och ser mycket fram emot att äntligen se vad svenskbekantingen kan åstadkomma med större resurser och ännu bättre fotbollsspelare. Potter är dock en tränare som bygger sin metodik på träningsplanen och jag kan omöjligt se hur han på så kort tid ska lyckas få Chelsea-spelarna att greppa hans tankar och idéer och den taktiska flexibilitet han eftersträvar. Chelsea form har inte varit imponerande med svag form på flera nyckelkuggar. Fulham har imponerat på mig i säsongsinledningen där man slagit de lag man ska slå, samtidigt som man pressat samtliga storklubbar – knappa förluster mot Arsenal och Tottenham, ett kryss med mersmak mot Liverpool – och varit starka hemma på Craven Cottage. Potter står inför en tuff utmaning att få ut en prestation ur ett Chelsea-lag som varit med om en omvälvande vecka med Champions League-förlust nere i Kroatien, sparkad tränare och en nyanställd tränare man knappt hinner hälsa på. Jag väljer att hålla mig undan från gästerna här. Fulham med asian handicap +1,0 finns till 1,65 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip