Fulham:

Nykomlingen har lite i skymundan varit säsongens överraskning i Premier League och The Cottagers kliver in i torsdagens London-derby positionerat före Graham Potters pressade Chelsea. Fulham är sjua i Premier League, på samma poäng som Liverpool, och har god form med fyra raka segrar.

Fulham besegrade senast Hull borta i FA-cupen, 2-0 med ett roterat lag, och vann dessförinnan borta mot Leicester City, 1-0, och om Marco Silvas imponerande lag kan hålla ångan uppe kan Fulham till och med lägga sig i kampen om Europaplatserna. Silva har byggt vidare på fjolårets framgångsrika Championship-säsong och har fått ihop ett minst sagt gediget lagbygge som visat sig svårslagna även på Premier League-nivå.

Till Londonderbyt på Craven Cottage får dock Silva klara sig utan sin klart viktigaste spelare då Fulhams främste målskytt, Aleksandar Mitrovic är avstängd. Mot Hull senast ersatte Layyin Kurzawa och Daniel James i målprotokollet, men serbens plats i den centrala anfallsrollen lär intas av brassen Carlos Vinicius, vilket är en försvagning. I övrigt ser endast Neeskens Kebano ut att saknas.

Preliminär startelva: Leno; Robinson, Adarabioyo, Ream, Tete; Reed, Palhinha; Willian, Pereira, Cardova-Reid, Vinicius

Chelsea:

Oerhört viktig match för en minst sagt pressad Graham Potter, som långt ifrån fått någon drömstart på sin tid på Stamford Bridge. Svenskbekantingen är under press att vända trenden, där han så här långt inte fått till det vare sig spel- eller resultatmässigt så här långt, och just nu tvingas Potter dessutom brottas med en horribel skadekris som bakbinder honom.

Låt oss titta på skadeläget: Christian Pulisic, Raheem Sterling, Ben Chilwell, Reece James, Wesley Fofana, Edouard Mendy, N’Golo Kanté, Armando Broja, Ruben Loftus-Cheek, Ben Chilwell och troligtvis även Pierre-Emerick Aubameyang. Det är ingen dålig frånvarolista, och underlättar knappast Potters arbete att forma en startelva eller få igenom sin spelmodell. Spelmässigt har Chelsea haft stora bekymmer; offensiven har varit uddlös – Chelsea har bara gjort 20 mål på 17 ligamatcher och mållösa i sex av de åtta senaste – och jämfört med Potters flexibla Brighton så har Chelsea haft märkbart svårt att skapa målchanser, särskilt i Reece James frånvaro. Inte heller defensivt ser det särskilt övertygande ut, där The Blues släppte in fyra mål borta mot Manchester City senast.

Med de offensiva bekymren är det inte konstigt att Todd Boehly agerat när chansen uppenbarat sig och valt att betala en betydlig peng för Atlético Madrids João Félix, som kan vara tillgänglig för debut på Craven Cottage. Jag gillar verkligen Félix och tror han kan blomstra under en annan tränare än Diego Simeone, men även om jag inte tror att han är exakt vad Chelsea behöver för att lösa sina bekymmer på sikt – han är också en spelare som trivs bäst i en form av ytter/tia-hybrid och agera bakom en anfallare inte olikt där även Kai Havertz, Mason Mount, Raheem Sterling, Christian Pulisic och Hakim Ziyech redan finns – men i och med skadekrisen behöver Chelsea helt enkelt få in fler offensiva alternativ. Och Félix har kvalitet som håller högsta klass. Thiago Silva, Marc Cucurella, César Azpilicueta och Denis Zakaria inledde på bänken senast och lär vara tillbaka i startelvan här. Chelsea har i januari även säkrat unga David Datro Fofana och Benoit Badiashile, som lär hoppas på en debut.

Preliminär startelva: Kepa; Cucurella; Silva, Koulibaly, Azpilicueta; Kovacic, Zakaria, Jorginho; Mount, Havertz, Ziyech

Speltips:

Ingen enkel uppgift för Chelsea och Graham Potter, som verkligen är desperat efter positiva resultat och prestationer. Fulham har varit riktigt imponerande så här långt i ligaspelet och Marco Silvas gäng är i bra form, även om avsaknaden av Mitrovic är ett tungt avbräck. Chelseas offensiv har varit trubbig hela säsongen, nuvarande skadekris underlättar inte, och Potter lär göra sitt yttersta för att inte lämna Craven Cottage med en förlust i bagaget. Åtta av Chelseas nio senaste har gått under 2.5-målslinan. Under 2.5 mål finns till dubbla pengarna hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip