Fulham:

Fulhams fina, solida säsong rullar vidare och Marco Silvas lag ligger på betryggande avstånd från allt vad bottenstrid heter med 42 inspelade poäng. Senast inkasserade The Cottagers en derbyseger när West Ham besegrades på bortaplan med 2-0 efter två mål från Andreas Pereira. Fulham har blandat och gett lite under våren, men har tenderat att göra det bättre mot bättre motstånd och vi hittar bland annat 3-0-segrar mot både Tottenham och Brighton, en bortaseger mot Manchester
United och en 2-1-seger hemma mot Arsenal de senaste månaderna.

Silvas lag har därtill bjudit upp till rejäl kamp i samtliga möten mot just Liverpool den här säsongen. I ligasmötet i december gjorde Fulham en stark insats och var på väg mot tre poäng, innan två sena mål från Wataru Endo och Trent Alexander-Arnold säkrade en 4-3-seger för Liverpool på Anfield. Lagen har dessutom mötts i Ligacupens semifinal. Där blev det 2-1 på Anfield, återigen efter en Liverpool-vändning i andra halvlek, och 1-1 på Craven Cottage. Frånvaroläget ser bra ut för Fulham som inte dras med vare sig avstängningar eller skador.

Liverpool:

Spelade Europa League-fotboll så sent som under torsdagsaftonen nere i Bergamo, och nu väntar en ny tuff bortamatch i ligaspelet bara ett par dagar senare. Utgångsläget i Europa League var förstås oerhört knepigt efter att Liverpool förlorat första mötet mot Atalanta hemma på Anfield med hela 3-0. Och något vidare comebackförsök fick vi inte se, trots att Mohamed Salah gav The Reds ledningen i matchinledningen. Efter en fin första halvlek mattades Liverpool rejält i andra och hade svårt att skapa egentligen några farligheter alls och någon forcering som skapade spänning i dubbelmötet blev det inte tal om och kanske håller luften så sakteliga på att gå ur Jürgen Klopps lag.

EL-uttåget innebär att Liverpool enbart har Premier League kvar att fokusera på under Jürgen Klopps sista vår i klubben och Klopp har kungjort att Pool kommer satsa allt man har på ligaspelet. Efter förlusten hemma mot Crystal Palace senast, 0-1, har Liverpool två poäng upp till Manchester City och har nog inte råd att tappa särskilt många fler poäng om man ska vara med i titelstriden (vilket ändå får ses som något som hade varit en rejäl överprestation sett till var Liverpool befann sig i inledningen av den här säsongen). På Liverpools skadelista hittar vi Joël Matip, Thiago Alcântara och Conor Bradley.

Lurig utmaning för Liverpool

Liverpool är storfavorit här, tvåan står i 1,57, men jag tror att ett bra Fulham kan orsaka problem för ett hårt matchat Liverpool, som desperat försöker hålla sig kvar i titelstriden. De tre senaste mötena lagen emellan på Craven Cottage har slutat oavgjort och jag tror Liverpool får slita ont om man ska resa hem från London med tre poäng här. Fulham +1.25 finns till 1,75 hos Quick Casino
This is the stats tab
This is the post tip