Dags för andra omgången av Superettan där GAIS tar emot Brage på Bravida Arena. Ett hungrigt hemmalag som visat sig starka på försäsongen och får ses som en uppstickare i årets säsong av Superettan. I premiären fick laget med sig en poäng borta mot Östersund. En match som mestadels var rätt så försiktig och innehöll rätt så lågt tempo. I vanliga brukar det gå snabbt på Östersunds konstgräs men det kändes som lagen hade en del respekt för varandra. Kanske pågrund av premiär och att allting inte sitter direkt. GAIS skapade ett par fina chanser och Julius Lindberg gjorde ett fantastiskt mål men dessvärre räckte det bara till en poäng efter en otagbar frispark.

Sämre gick det för gästerna Brage i premiären. Spelmässigt såg det helt okej ut mot ett bra Västerås. Det var en jämn match med ett par chanser åt båda håll där Brage slarvade i försvaret då VSK kunde göra sitt segermål och dra det längsta strået. Det märks dock att Brage saknar lite spets i å med tappen av Niklas Söderberg (Östers IF) och Joakim Persson (Sirius). Återstår att se vem som tar chansen i deras frånvaro och kan göra dom där matchavgörande prestationerna. Det positiva är att Kleber fortsatt kunna jobba vidare med i stort sett samma trupp under flera säsonger nu och förhoppningsvis kan det mynna ut i något riktigt bra. Laget har dock inte riktigt något val med tanke på den ansträngda ekonomiska situationen än att fortsätta satsa på det befintliga och även föryngra.

Ett taggat hemmalag på ett snabbt underlag

Tycker att mycket talar för en underhållande matchbild på långfredagen. GAIS har fortsatt med sin offensiva trio som får mycket fria tyglar och har en offensiv balans på mittfältet vilket öppnar för mer ytor åt båda håll. Medan Brage håller ihop laget lite mer men som säkerligen kommer se sin chans här att kunna ta tillvara på omställningslägen. Det finns många potentiella målskyttar hos GAIS och jag hoppas det kommer fram några från Brage också i en chansartat match på ett passande konstgräs.

Spel: Över 2.5 mål till 1.85 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip