GAIS borde fått mer från Brage senast och jag tror att Gefle får sota för det.

Förra året
Gefle - GAIS 2-1
GAIS - Gefle 1-0

Superettan
7. GAIS 4 2 1 1 5:5 7
9. Gefle 4 2 0 2 6:6 6

GAIS - J-Södra 2-1
Värnamo - GAIS 1-2
GAIS - Falkenberg 0-2
Brage - GAIS 1-1

Gefle - Värnamo 2-1
Brage - Gefle 4-2
Gefle - Degerfors 0-1
Norrby - Gefle 0-2

Har varit inne på det tidigare, jag är inte imponerad av Gefle. Segern mot Norrby var dock imponerande på grund av den disciplin som laget visade upp. Men spelare för spelare, och när det kommer till det egna spelet, så är Gefle inget extra. Bajens Leo Bengtsson har kommit in på lån och bidrar med fart och fläkt, det var viktigt för Mjällbys lagbygge. Men segrarna har man tagit något turligt i premiären mot Värnamo och nu senast mot Norrby, som kanske underskattade gästerna lite.

Det tror jag inte att GAIS kommer göra. Hemmalaget spelar hemma på Gamla Ullevi en fredagskväll och gör det med två matcher utan seger bakom sig. Falkenberg hemma var man inte ens nära och Brage nu senast borde man nog ha vunnit men fick nöja sig med ett kryss. GAIS har mycket i sig och känns lite som Allsvenskans Östersund (en grym light version naturligtvis), med det menar jag att man sitter och väntar på att laget växlar upp en nivå till.

GAIS TRUPP

1. Damir Mehic 2. Andreas Östling 4. Marcus Bergholtz 5. Niclas Andersén 6. Calle Nyström 7. Johan Svahn 8. Jesper Westermark 9. Edin Hamidovic 10. Jonas Lindberg 12. Erik Westermark 13. Emin Grozdanic 17. Niklas Olsson 18. Junes Barny 20. Dusan Djuric 21. Stefan Ilic 22. AIden Harvey 25. Filip Trajanovski 26. Calle Wede 30. Alexander Nadj

Out: Allan Mohideen, Daniel Janevski, August Wängberg, Alexander Leksell och Daniel Bennassar Nilsson

Gefle har alla med förutom Zarkovic som är sjuk

SPELTIPS
Inte många spelare i Gefle hade platsat i GAIS och jag tror att hemmalaget kommer lösa detta. Rak etta (asian hcp -0,5) spelas till 1.69 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip