Speltips i en högintressant stormatch i Superettan där seger är i sikte för båda klubbarna.

Senaste möten
Helsingborg - Gais 2-1

SUPERETTAN
4. Gais 21 10 6 5 35:17 18 36
15. Helsingborg 21 5 6 10 23:29 -6 21

Gais hemma
11 6 2 3 21:10 11 20

Formen
V, V, V, V, F

Senaste match
Landskrona - Gais 2-1

Krasniqi - Salihovic, Frej, Cardakija, Wängberg - Henriksson, Åberg, Lindberg - Lundgren, Ahl Holmström, Celik

Avstängd: Salihovic

HIF borta
10 2 4 4 11:13 -2 10

Formen
F, O, V, F, V

Senaste match
Helsingborg - GIF Sundsvall 3-2

Joelsson - Birkfelt, Weberg, Vilar - Loeper, Acquah, Hellborg, Jönsson, Bengtsson - Muhsin, Al Hamawi

Måstematch för båda lag

Två klassiska klubbar ställs emot varandra på söndagseftermiddagen. Nykomlingen Gais kämpar för att hänga på Öster i kampen om kvalplatsen medan Helsingborg faktiskt kämpar för överlevnad.

Om vi börjar med hemmalaget så föll man borta mot välspelande Landskrona Bois innan uppehållet. Segern var rättvis och Gais hade svårt att komma upp i standard mot ett lag som var väldigt bra för dagen. Här möter man ett motstånd som inte är lika passningsskickligt och som har kniven mot strupen. Men det har Gais nästan också. Göteborgarna är i fullt krig med Öster om kvalplatsen till Allsvenskan, ja vill det sig riktigt väl kan det även handla om en direktplats beroende på om Utsikten och Västerås SK fortsätter att vackla som de gjorde innan uppehållet.
Gais, som fått in förre ÖFK-anfallaren Amatkarijo i sommar, hade tre raka segrar innan plumpen mot Landskrona och står som rejäla oddsfavoriter här. Salihovic är avstängd i denna matchen.

Helsingborg tog en blytung seger hemma mot GIF Sundsvall innan uppehållet (3-2) men det var inte direkt så att man övertygade rent spelmässigt. Matchen stod och vägde men HIF hade det lite mindre dåliga försvarsspelet den här matchen och avgjorde med ett snyggt mål. Gais är betydligt bättre än Helsingborg när det kommer till uppspelsfasen och att ha spelare i rörelse. HIF är lite mer byggt på att vara organiserade och slå motståndare genom individuell skicklighet. Och det har verkligen inte fungerat bra i år. Skillnaden mot för ett par veckor sedan är att HIF värvat ordentligt i sommarfönstret. Vilar och Birkfelt stärker en svag backlinje och kommer att bli viktiga. Sedan har man plockat in anfallaren Lima och sydafrikanen Alexander som båda har spets.

Jag tror att vi får se en offensiv fotboll som kan urarta i målkavalkad då båda lagen måste gå för det och det samtidigt är nerver på spel. Gais är alldeles för stor favorit i min bok så jag väljer hellre ett målspel då jag kan se gästerna få med sig något här också.

SPELTIPS
Båda lagen behöver tre poäng i sina respektive situationer. Jag spelar båda lagen gör mål till 1.79 hos Expekt (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip