Söndagens hetaste match spelas på Hisingen mellan GAIS och IFK Göteborg. Det har varit slutsålt under en längre tid och matchen har hajpats upp rejält i staden. Mycket roligt för intresset!

GAIS har kunnat behålla stora delar av truppen. Tappat Emin Grozanovic och Harun Ibrahim men annars tagit in bra spelare som man vet vad man får utav.
Viktigt att kunna bygga vidare på föregående säsong med ett samspelt lag som jobbar hårt. Det brukar ge mycket energi att ha vunnit en serie tillsammans och det är ju faktiskt flertalet lag som vunnit en serie två år på raken från Ettan. I cuppremiären ställdes laget emot IFK Norrköping och försvarade sig väl matchen igenom. Visserligen skapade gästerna en hel del chanser men GAIS hotade Norrköping också men det räckte inte till en kvittering. Hursomhelst finns det mycket att ta med sig inför göteborgsderbyt. Kommer behövas tempo och uthållighet för att stå emot IFK Göteborg.

Elvan mot IFK Norrköping (Förlust 0-1)
Krantz
Kruger - Norén - Cardaklija - Binaku
Gustafsson - Åberg - Alexandersson
Friday - Holmström - Lindberg
________

Många är inne på att detta är året som IFK Göteborg behöver leverera resultat. Nyckelspelarna börjar bli till åren och Mikael Stahre är nog inne på sin sista säsong med klubben. Då känns det som att pressen ligger på att åtminstone ta en cup-titel eller vara med i toppen av Allsvenskan. Visserligen ska det mycket till då konkurrensen är stenhård men Blåvitt har gjort ett par intressanta värvningar och börjar se slagkraftiga ut. Gillar framförallt Elias Hagen som sett riktigt bra ut på försäsongen, kanske den pusselbiten som Blåvitt har saknat. I cupmatchen mot Utsikten så var det stor dominans av Göteborg från början till slut men stundtals var det för passivt i defensiven vilket gjorde att Utsikten kunde göra spänning i matchen. Tycker dock på det stora hela att Blåvitt visade att man är numret större och borde vunnit med ett par bollar.

Elvan senast mot Utsikten (3-2). Notera att Dahlberg drog på sig en skada och kommer inte till spel här.
Dahlberg
Salomonsson - Carlén - Bångsbo - Wendt
Hagen - Svensson
Carneil
Markovic - Abdullahi - Norlin
_________

Utsiktens kvalitet kan likställas med GAIS och förväntar mig att det blir ungefär samma matchbild. Däremot tror jag att Blåvitt är mera påkopplade här och ett derby är kanske precis vad de behöver. Det kommer vara mycket blåvita fans på plats och det kommer vara ett taggat IFK Göteborg. GAIS har inte den kvaliteten även om de stod upp bra mot IFK Norrköping så räcker man inte riktigt till här.

Spel: IFK Göteborg att vinna matchen till 1.72 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip