IFK Göteborg vinner matchen + ö1.5 mål till 3.05 hos SpeedyBet

__________________

12 år sen sist lagen möttes i Allsvenskan!

Oj, oj oj vilket derby vi har att se fram emot under måndagskvällen. Det spelas också bara en match under kvällen så alla blickar kommer att riktas mot GAIS och IFK Göteborg för ett riktigt rivalmöte. Tidigare har det mest bara varit i cupen men nu känns det på allvar. Publikmässigt är det närmare slutsålt och det är två lag som ligger på 10:onde respektive 11:e plats i tabellen, vilket Blåvitt nog är missnöjda med.

GAIS
Senaste match: Djurgården - GAIS 1 - 0
xG: 0.57 - 0.72
Skott/skott på mål: 10/4 - 10/3
Possession(%): 57 - 43
Hörnor: 5 - 2
Det var ett GAIS som först försökte sig på sina lite högre press utan framgång men där Djurgården generellt lyckades spela sig ur och kontrollera matchbilden. GAIS blev låga och det var inte den där frejdiga matchbilden som man är van vid att se, även om man gör en stabil insats så räckte laget inte till mot Djurgården som kunde spela av matchen.


IFK Göteborg
Senaste match: BP - IFK Göteborg 0 - 3
xG: 1.93 - 2.14
Skott/skott på mål: 15/5 - 15/10
Possession(%): 56 - 44
Hörnor: 7 - 4
Detta var en betydligt mer underhållande match där det var fartfyllt, svängigt och skickliga offensiver som förväntat. Blåvitt visade dock mest effektivitet och gjorde mål på sina chanser trots avsaknaden av Mucolli. Nu har man helt plötsligt stor konkurrens i offensiven sedan Paolos Abraham och Lars Skjellerup också börjar komma igång på allvar.

Änglarna åker inte på pisk

Läget hos GAIS?
Oförändrat hos GAIS som har i stort sett alla tillgängliga men där målvaktsfrågan också är lite tuffare där Kees Sims fått chansen när Krasniqi varit skadad.

Läget hos Blåvitt?
Även här råder det målvaktsproblem sedan tidigare men som lösts av juniormålvakten Elis som verkligen levererat, han själv var också osäker inför denna match men ska nu vara i träning och redo för match. Utöver det saknas fortfarande Salomonsson och Wendt men där Blåvitt ändå klarat sig bra.

Härligt derby på den gemensamma arenan Gamla Ullevi där GAIS äntligen ska få chansen att tvåla dit sina rivaler efter en tid av längtan att spela i Allsvenskan. Laget har pendlat i sina prestationer precis som det är att vara nykomling, spelare för spelare kan laget inte mäta sig helt med Blåvitt. IFK Göteborg har varit riktigt bra inledningsvis men inte fått med sig resultatet så som man förtjänat i mitt tyckte, rankar laget rätt högt och tycker man har mycket spets i en elva. Målvaktsfrågan har lösts via 18-åriga Elis Bishesari som dominerat och ser självklar ut. Känns som det kommer bli full fart även här där GAIS kommer att ta tag i taktpinnen men att Blåvitt behåller lugnet och visar mer vana av att spela sådana här större matcher och är hetare i straffområdena. Tycker oddset är bra här på Blåvitt och det är ju trots allt deras hemmaarena också.


IFK Göteborg vinner matchen + ö1.5 mål till 3.05 hos SpeedyBet
This is the stats tab
This is the post tip