AIK vann ett väldigt speciellt Stockholmsderby och 2,20 in på kontot. GAIS är ett opålitligt fotbollslag men tycker dom spelat upp sig på senare och kommer till dagens match mot Värnamo med närmast full trupp. Så är det inte bortalaget som sakar två tongivande. Hemmaplansfördel till göteborgarna och jag tror fasiken att tre poäng grejas på Gamla Ullevi i kväll.

Senaste möte
2015-05-04 Värnamo - GAIS 1-0

2014
GAIS - Värnamo 2-2
Värnamo - GAIS 1-1

2013
GAIS - Värnamo 2-0
Värnamo - GAIS 1-2

Superettan
10. GAIS 18 6 3 9 21-25 -4 21
12. Värnamo 18 4 7 7 18-26 -8 19

GAIS hemma
8 3 3 2 13-9 4 12

Formen
F, O, V, F, F

Senaste match
Mjällby - GAIS 1-0

Värnamo borta
9 0 5 4 7-13 -6 5

Formen
O, V, O, F, F

Senaste match
Värnamo - Jönköpings Södra 1-1

GAIS har varit en ordentlig besvikelse och är inte ens i närheten av att nå Allsvenskan nästa säsong. I stället är det närmsta strecket neråt. Tror dock att göteborgarna kommer fixa kontraktet ganska lätt till slut. Gaisarna har spelmässigt höjt sig efter uppehållet men utdelningen har varit snål. De var spelförande och skapade rätt många chanser mot Mjällby - utan att få in bollen. I stället blev det torsk och makrillarna kommer vara revanschsugna i kväll när Värnamo kommer på besök. Ett IFK som saknar två viktiga spelare. Pär Cederqivst, som avgjorde vårens möte på Finnsvedsvallen, och Carlos Gaete Moggia på mitten som är avstängd. Värnamo är dessutom ett dåligt bortalag. Inte en trepoängare på nio försök och när två av de bästa spelarna saknas blir jag tveksam till att den kommer här. GAIS har ett väldigt gott skadeläge där endast Kenneth Gustafsson, knäskadad, är out. GAIS får även tillbaka Yussif Chibsah och brasseanfallaren Wagsley är spelklar och med i truppen. Han beskrivs som en tung och målfarlig boxspelare så vi får se om han går från start eller kanske hoppar in från bänken.

Truppen:
Tommi Vaiho, Magnus Berglöf, Danny Ervik, Sebastian Starke Hedlund, Calle Svensson, Malcolm Moenza, Björn Andersson, Sandeep Manko,
Johan Lundgren, Reuben Ayarna, Kieron Cadogan, Bragi Bergsson, Adam Eriksson, Yussif Chibsah, Linus Tornblad, Pule Marisane, Patrik Ingelsten, Joel Anell, Wagsley.

SPELTIPS
Patrik Ingelsten är alltid farlig och kanske är det han och Wagsley som ska skjuta upp GAIS i tabellen i höst. Oavsett vad så tycker jag att GAIS är på gång spelmässigt, har ett fint skadeläge och ett motstånd som störs av avbräck och är svaga på bortaplan. Ingen all in-spel men tycker absolut det är fördel GAIS och plockar rak hemmaseger till 1,95 (-0,5) och Unibet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip