Superettanpremiär väntar på tisdagen! GAIS tar emot J Södra på Nya Ullevi.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Finns till bra odds på Casumo , LeoVegas eller Unibet .

Efter tre månader utan spel är det så dags för premiär. J Södra är tillsammans med Halmstad en av favoriterna medan GAIS är ett av de där Superettanlagen som kan hamna på allt mellan plats 3 och 13.

Göteborgarna har fått in Stefan Jacobsson (senast i Degerfors) som tränare. Känns som ett bra val då de verkligen är i behov av stabilitet.Truppen känns starkare bakåt än framåt. I fjol gjorde de minst antal mål i hela serien. Nu har de visserligen fått in superettanskyttekungen Yarsuvat och Mervan Celik. Men nu är det snart tio år sedan Celik hade en riktigt bra säong (14 mål i Allsvenskan 2011) och Yarsuvat har gått från 15+ mål/säsong till att inte nå tvåsiffrigt antal mål senaste två säongerna. Bägge har en del att bevisa i min bok. Laget såg också oerhört trubbigt ut i cupen (förvisso mot tufft motstånd) mot Östersund och BK Häcken.

Bakåt känns Gais dock rätt solida. Sju lag släppte in fler mål än laget i fjol.

J Södra brukar alltid vara välorganiserade. Bara Varberg släppte in färre mål i fjol och Brännström brukar alltid ha bra ordning på laget och ställer gärna upp med en 3/5-backslinje som är svår att bryta ned. Offensivt har laget tappat viktige Jallow (9 mål i fjol) till IFK Göteborg. Dessutom har veteranerna Smylie (10 mål) och Orlov (7 mål), Mycket ansvar ligger på Hamidovic och Kozica offensivt, bakom dessa känns det hyfsat tamt. Jag tycker inte offensiven känns som en av de vassare i den här serien i dagsläget.

Det var ett gäng månader de här båda spelade match. Att det blir utan publik blir en ny upplevelse de måste lära sig att hantera. Tror på en rätt försiktig matchbild med få målchanser. Med två lag som känns starka bakåt och inte sylvassa framåt tycker jag det luktar underspel.

Speltips GAIS vs Jönköping Södra:
Under 2,5 mål - odds 1.77 Casumo , LeoVegas & Unibet .

1-1, 0-1, 1-0, 0-2 känns som tänkbara resultat.

This is the stats tab
This is the post tip