Här kommer serieledarna GAIS.
Inför säsongen hade den meningen låtit lite konstig men ju fler matcher som spelas känns det mer självklart. Klubben har harmoni, truppen är slagkraftig och med publiken med sig så är GAIS svårslaget. Känslan är att det kommer räcka långt med tanke på försvarsspelet och hur jämna prestationerna har varit. Gäster för dagen är Jönköpings Södra, ett lag som du inte riktigt vet vad du har men som alltid är att räkna med. Vilket J-Södra vi kommer att få se under dagen vet man aldrig men laget har många offensiva hot medan defensiven fortfarande lämnar stora frågetecken.

Senaste match: GAIS - Öster (xG 1.17-2.36)
Det var en riktigt spännande match mellan de två bästa (?) lagen i serien. Öster kunde tidigt ta ledningen genom en snabb omställning där Frej lämnades lite väl ensam. GAIS replikerade dock snabbt och därefter kom flera fina chanser. Det skulle dock dröja till sista sekunderna innan ledningsmålet kom när Öster hade en spelare utvisad. Segern var rättvis och GAIS visade återigen att deras form inte är någon tillfällighet. Det börjar bli lite tjatigt men det spelet som Julius Lindberg just nu visar upp är helt fantastiskt. Sedan finns många andra spelare i toppform som Friday, Åberg och Lundgren. Jag gillar verkligen vad jag ser av GAIS i nuläget.

Senaste match: J Södra - AFC Eskilstuna 2-3 (xG 2.68 - 1.55)
Älskar att se det Pashang Abdulla visar upp just nu. Ett par givna chanser att utöka ledningen. När man inte punkterar matchen så öppnar sig istället chanser åt andra hållet och Södra har som alla vet svårt att hålla tätt bakåt. Efter kvitteringen var Södra i chocktillstånd och AFC kunde ta över matchen med ett par chanser och även ta ledningen. Därefter kvittering igen för att sedan förlora precis före slutvisslan. Riktigt slarvigt och en sådan förlust man inte glömmer vid första taget.

GAIS spelar bländande fotboll som ger resultat - varför gå emot?

En match där GAIS kommer ta taktpinnen och med all den harmoni i klubben mot ett skakigt J-Södra ska det väl inte kunna sluta på något annat sätt än seger. Södra har dock visat fin offensiv kvalitet och med en Pashang i högform så får GAIS akta sig. Men med tanke på Södras försvarsspel och GAIS fina kreativitet i offensiven så tror jag ändå GAIS skapar tillräckligt för att göra minst två mål och även vinna matchen.

Spel: GAIS vinner matchen + över 1.5 mål i matchen (Skapa spel) till 1.90 hos bet365  

Tips! Lyssna på Rekatochklarts Superettanpodd!
This is the stats tab
This is the post tip