Gais tar mot Mjällby på söndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Bortalaget Mjällby går in i matchen obesegrade. Har dessutom hållit två nollor och redan hunnit visa att de är ungefär precis så tajta som tidigare säsonger defensivt. Jobbar hårt, välorganiserade och bjuder på väldigt få målchanser. Konsekventa i sitt spel även om de i år sagt att de ska bli lite mer framåtlutade. Tycker ändå att de är ett lag som tar rätt få risker.

Sen tycker jag Mjällbys matcher ofta blir lite sönderryckta då de flyttar upp laget på så gott som alla offensiva fasta situationer, inklusive inkast.

Offensivt är Mjällby ett nötande gäng, de kommer göra sina mål, ofta på fasta situationer. Men tror inte att de kommer ha så många matcher likt de nmot Norrköping där de skapade extremt mycket.

Viktiga Gais-poäng på spel

Nykomlingarna Gais har 1-0-2 hittills. Riktig stjärnsmäll (0-4) i premiären mot BP följdes upp av en tung "borta"seger (2-1) i Borås mot Värnamo. Föll sedan mot Norrköping i en tajt och svårspelad historia där Prica gjorde matchens enda mål. Den här typen av hemmamatch är extremt viktig för laget att ta poäng i om det ska bli nytt kontrakt. Kommer vara tajt och jämnt nere i botten av tabellen, så varje poäng de kan skrapa ihop är viktig.

Tror de lärde sig en läxa i premiären mot BP att naivitet straffar sig och i de två efterföljande matcherna har defensiven varit bättre- Begränsade Norrköping till extremt få målchanser senast exempelvis.

Tycker väl offensiven sett lite tunn ut hittills och de har inte fått igång Jack Cooper-Love, som bör vara en av de mer ledande poängspelarna.

För mig luktar det här tajt och målsnålt. Underspelet tycker jag är en bra startposition i matchen då jag kan se ställningskrig initialt. 1-1?

Speltips: Under 2,5 mål i matchen
This is the stats tab
This is the post tip