Göteborgsderby - ett hett sådant - i Superettan! Perfekt uppvärming inför stundande VM.

Senaste möten
GAIS - ÖIS 1-1
ÖIS - GAIS 0-0

SUPERETTAN
4. Orgryte 11 7 2 2 21:11 23
8. GAIS 11 4 3 4 12:12 15

Gais hemma
5 2 1 2 4:5 7

Formen
O, V, V, F, F

Senaste match
Landskrona - Gais 1-1

Öis borta
6 3 1 2 9:8 10

Formen
O, F, V, F, V

Senaste match
Öis - Falkenberg 1-1

VM-febern börjar krypa sig på men vi ska inte glömma bort vår kära fotboll här på hemmaplan för det. Gais tar emot Örgryte på bådas hemmabana Gamla Ullevi. En fin sommardag med mycket publik väntas. Jag tror att Gais kommer gå för tre poäng här - samtidigt som Öis egentligen visat mer. Tror vi kan få så mycket kamp men också två lag som försöker vinna matchen. Detta speciellt gällande Gais som ligger en bit bakom toppen i tabellen.

Gais har haft problem med sitt målskytte den här säsongen men på sistone har det lossnat. Sista tre matcherna: 3-1 mot Öster, 2-1 mot Frej och 1-1 borta mot Landskrona. Öis har haft bra flyt en längre tid men drabbats av en del skador och avstängningar sista veckorna. Glädjebesked till i dag dock att målfarlige mittbacken David Engström är åter från avstängning, Hannes Sahlin och framförallt poängkungen Diego Montiel åter från skador. Återstår att se om coach Askebrand vågar starta Montiel som saknats på grund av axelskada ett par veckor nu. Jakob Lindström och anfallaren Alibek Aliev dock fortsatt avstängda.

Starkt därför att ta poäng mot Falkenberg i senaste omgången, då det saknades en rad startspelare.

Gais och bäste målskytten Jesper Westermark räddade en pinne borta mot Landskrona Bois (1-1) senast. Man väljer att "mörka" truppen inför matchen på tisdag, i alla fall inget ute på hemsidan måndag kväll, men senaste elvan såg ut så här:

Mehic–Grozdanic, Nyström, Olsson–Wede, Barny, Bergholtz, Lindberg, E. Westermark–J. Westermark, Zeljkovic

SPELTIPS
Jag tror på båda lagen gör mål i det här derbyt. Spelas till 1.87 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip