Mitt speltips: Asian +1 Örgryte till 1.79 hos Unibet (Spelet sitter om Örgryte tar poäng och vi får insatsen tillbaka om GAIS vinner med uddamålet)

Ett göteborgsderby som man verkligen ser framemot. Två bra lag för närvarande vilket man inte direkt är van vid. GAIS går för Allsvenskan medan Örgryte börjar se bättre och bättre ut även om tabellpositionen har mer att önska. Hemmalaget kommer till matchen med två märkliga poängtapp i rad medan gästerna Örgryte har nu två vinster raka vinster och dessförinnan två kryss. Således är det ett mer hoppfullt Örgryte som ska försöka ta poäng av kanske seriens spelmässigt bästa lag.

Senaste match: AFC Eskilstuna - GAIS 0-0 (Expected goals wyscout: 0.50-1.68)
GAIS kommer till chanser, men inte direkt så farligt i första mer än ett offsidemål. I andra halvlek höjer GAIS tempot och kommer till flera halvlägen som AFC:s målvakt är med på. Spelmässigt fortsätter det åtminstone vara stabilt och motståndarna har fortsatt svårt att såra GAIS. Ändå en besvikelse med enbart en poäng efter den märkliga förlusten dessförinnan mot Jönköping, nu finns det bara seger för att komma upp på hästen igen.

Senaste match: Örgryte - Gefle 3-1 (Expected goals wyscout: 2.97-0.52)
En första halvlek där Örgryte fortsätter spela med stort självförtroende och fina kombinationer. Men halvlekens bästa prestation stod Sadiku för när han dundrade in ett långskott i krysset. I andra halvlek är Gefle aldrig nära att närma sig Örgryte utan segern är komfortabel och Noah Cristoffersson kunde punktera matchen. Noah som förövrigt börjar glänsa mer och mer i spelet, han är delaktig i mycket och väldigt löpvillig.

Värdet ligger på Örgryte i derbyt - jämnare match att vänta än oddsen antyder

Tycker GAIS är riktigt bra men här går det inte att blunda för värdet på Örgryte. Det är trots allt derby, Örgryte är verkligen på uppgång och vi får pengarna tillbaka om GAIS vinner med uddamålet. Lägg därtill att båda lagen spelar på samma arena vilket såklart inte är samma hemmaplansfördel som GAIS har mot andra lag. En trevlig matchen i matchen får vi i Richard Friday vs Hady Saleh Karim, svårt å se något av lagen lämna ytterbackar en mot en mot dessa typer av spelare. Vilket gör att vi kan få se lite mer försiktighet på kanterna än tidigare och det tror jag gynnar Örgryte mer om Friday får mycket mindre yta. Även om jag håller GAIS högt så tycker jag oddset är för bra för att inte lockas av Örgrytesidan. Kul också att Bärkroth spelade från start senast, en typisk spelare som kommer behövas i detta derby.

Mitt speltips: Örgryte +1 asian till 1.79 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip