Stormatch på Gamla Ullevi mellan två topplag som drömmer om Allsvenskan. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Öster - Gais 1-2

Superettan
3. Gais 24 13 6 5 49:19 30 45
4. Öster 24 12 6 6 46:31 15 42

Gais hemma
12 7 2 3 25:11 14 23

Formen
V, F, V, V, V

Senaste match
Örgryte - Gais 1-4

Krasniqi - Salihovic, Norén, Cardaklija, Frej - Henriksson, Åberg, Lindberg - Lundgren, Lindberg, Celik

Öster borta
12 6 4 2 23:18 5 22

Formen
V, V, O, O, O

Senaste match
Öster - Helsingborg 1-1

Prekovic - Kricak, Berg, Hedlund, Johansson - Herdonsson, Kusu - Rodic, Söderberg, Bergmark Wiberg - Westermark

Avgörande poäng på spel

Har ni inget viktigare för er så tycker jag definitivt att ni ska se den här matchen på plats på Gamla Ullevi eller på TV. För den här matchen har alla förutsättningar att bli ett rejält drama.
Gais är i kanonform och kommer stärkta av en derbyseger mot Örgryte (4-1). Innan dess har man bland annat kört över Gefle med 6-0 och Helsingborg med 4-1. Detta samtidigt som Utsikten (som spelar på måndagskvällen) gått riktigt tungt sista tiden har gjort att Gais har en fin chans att gå upp direkt. Västerås SK ser för stabila ut för att tappa, men tur då att även tvåan går rakt upp i Allsvenskan. Gais har hemmafavör och allt det där men Öster är inget dåligt motstånd direkt. Gästerna har dock haft ett försvarsspel som inte lirat med förhoppningarna. Målvakten Prekovic har gjort alldeles för många misstag den här säsongen. Då började han året väldigt bra men han är inte i sitt bästa slag när det kommer till självförtroendet och backlinjen har varit lite väl enkel att såra.
Å andra sidan har Öster, som kommer från 1-1 mot HIF trots en man mer sista halvtimmen, en ruggig spets. Westermark, Adam Bergmark Wiberg gör mål på löpande band och har bra spelare runt omkring sig som Rodic och Söderberg.
Sist lagen möttes drog Gais det längsta strået och jag är nog inne på att det kommer att bli så igen. Öster riskerar att spela bort sig här och pressen är således mest på dem.

SPELTIPS
Den medvind som Gais har just nu tror jag blir för svår att stoppa för Öster som inte fått alla delar i spelet att stämma nu när det gäller som mest. Jag spelar Gais att vinna till 2.05 hos Expekt (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip