Gais is going up? Jag är rätt säker på det. Här är mitt speltips mot Östersund:

Senaste möten
Östersund - GAIS 1-1

Superettan
2. GAIS 26 15 6 5 56:19 37 51
6. Östersund 26 8 12 6 36:32 4 36

GAIS hemma
13 8 2 3 26:11 15 26

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Trelleborg - GAIS 0-6

Krasniqi - Wängberg, Norén, Beckman, Frej - Henriksson, Salihovic, Lindberg - Lundgren, Lindberg, Celik

ÖFK borta
13 3 6 4 13:15 -2 15

Formen
O, F, V, O, V

Senaste match
Östersunds FK - Helsingborg 1-0

Keita - Weilid, Rask, Mazur, Adjoumani - Sinyan, Brendon - Österholm, Marklund, Musolitin - Stolt

Avstängd: Weilid

Vem kan stoppa Gais?

Nu börjar det verkligen brännas. Gais tog en ruggigt tung trepoängare borta mot Trelleborg med hela 6-0 på Vångavallen. Imponerande i en match som kan tänkas svår på förhand och i ett läge där pressen är stor på att fortsätta ta tre poäng. Nu är min känsla att Gais kan spela rätt så avslappnat för man vet om att man är tillräckligt bra för att hålla Utsikten bakom sig och ta den där andraplatsen bakom Västerås SK som är mest trolig seriesegrare.
Gais kommer ha ett enormt publikstöd på Gamla Ullevi denna lördag och vill det säg väl, dvs att Öster slår Utsikten, så är Gais hela sex poäng + överlägsen målskillnad före både Utsikten och Öster med nio omgångar kvar att spela om.
Det kan definitivt hända och inleder man själva helgen med att vinna och sätta press på lagen bakom är det ingen nackdel direkt.
Östersunds FK är ett knepigt lag att möta. Extremt svårslaget och hårt arbetande. Det visar sig inte minst med tanke på alla kryssresultat man gjort och sättet man vann tre poäng senast mot Helsingborg med ett viljemål på tilläggstid (1-0).
Cesar Weilid är avstängd här och det är ett avbräck, en passningssäker och smart spelare som gör mycket nytta i de bakre leden.
Hade det inte varit för att Gais är så vassa nu och har så mycket mer att spela för så hade jag sagt att ÖFK skulle ha hyggligt bra chans att ta poäng, som mot alla lag, men jag tror att Gais visar klassen här och tar tre poäng som behövs för att skjuta laget ännu närmare Allsvenskan 2024. Resultat är viktigast här och Östersund är normalt ett försvarsstarkt lag.

SPELTIPS
Jag använder Speedybets Betbuilder och kombinerar Gais att vinna och under 4.5 mål till 1.76 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip