Dags för andra matchen på Gamla Ullevi för GAIS. Förra gången hemmaslog man Landskrona med 2-0 i en stabil insats där det skapades mycket chanser. Nu kommer ett kaosartat Trelleborg på besök som försöker hitta sin identitet i årets Superettan. På hemmaplan har det sett rätt så bra ut men bortamatcherna mot Öster och AFC har man haft svårt komma upp i nivå. Nu väntar en väldigt tuff drabbning och dessutom åka till Gamla Ullevi med ett sargat självförtroende efter senaste matchen kanske inte är lika roligt.

GAIS spelade senaste omgången borta mot Helsingborgs IF, en på förhand tuff match där de mötte ett HIF som Stuart Baxter gjorde sin första match för. Det märktes att det smälls på lite extra och var ett väldigt taggat hemmalag. GAIS kom ändå upp i en bra nivå och tog också rättvist ledningen. Därefter när ledningen skulle bevakas så kom Helsingborg in i matchen och via en soloprestation kvittera. Innan ledningsmålet kom i slutet av matchen. Men jag tycker att GAIS överlag gjorde en bra match och de ser fortsatt spelmässigt ut som ett lag för toppen. Nu ska vi se hur de reagerar efter förlusten senast.

Det var inte direkt en vanlig match som spelades på Vångavallen mellan Trelleborg och GIF Sundsvall. Efter en nästintill fantastisk första halvlek stod det 3-1 till hemmalaget och Trelleborg kändes som de äntligen fått ordning på alla frågetecken ifrån tidigare matcher. Men i andra halvlek blev det darr utav matchen när Sundsvall reducerade och efter det kändes Trelleborg helt paralyserade och känslan var att de skulle tappa hela matchen. Det gjorde de också när Sundsvall även petade in ledningsmålet strax innan 90:onde minuten. Hur skakar Trelleborg av sig en sådan kollaps när de stod för en sådan bra prestation i 70 minuter? Det var i alla fall en stark elva på banan och snart är även Nicolas Mortensen tillbaka på planen.

Inleder med högt tempo - minst ett mål i första halvlek?

Trelleborg kommer säkerligen fokusera mycket på sitt försvar efter en sådan kollaps, likt senast. Nu kommer man däremot att sättas på prov direkt när ett hungrigt GAIS kommer med en rejäl press och många spelare framåt. Det blir ännu mer för Trelleborgs försvar att försöka sortera. Medan Trelleborg också kan hota med sina kontringsspelare Hörberg och Offia där de skapat mycket oreda tillsammans med Bohman som noterats för tre mål. Jag tror vi får se ett taggat hemmalag redan från start och vi får minst ett mål i första halvlek precis som det blivit i nästan alla matcher hittills.

Spel: Asian över 1 mål i första halvlek till 1.86 hos Pinnacle .