GAIS med fyra avstängda gubbar tar emot ett nytänt Vänersborg i Ettan Södra.

ETTAN SÖDRA
1. GAIS 12 8 3 1 22:10 27
9. Vänersborgs IF 12 5 3 4 20:16 18

GAIS hemma
7 5 2 0 15:5 17

Formen
V, V, O, O, V

Senaste match
IFK Malmö - GAIS 1-2

Krasniqi - Wängberg, Kruger, Grozdanic, Gustafsson, Lundgren, Alexandersson, Ibrahim, Henriksson, Morris, Kargbo

Vänersborg borta
5 1 3 1 11:7 6

Formen
F, V, F, V, V

Senaste match
Vänersborg - Lund 2-1

Ekholm - Al-Habobi, Zekovic, Falkstrand Ransjö, Svensson, Alexander Karlsson, Engström, Assam, Hussein, Broberg

GAIS ska upp i Superettan igen. Så är det bara. Och hittills gör man inga misstag. Klubben leder Ettan Södra efter tolv omgångar med åtta segrar, tre kryss och endast en förlust. 22-10 i målskillnad. Tvåa i tabellen ligger klassiska Ljungskile två pinnar bakom och därefter är det en rad klubbar som nykomlingen Oddevold, Ängelholm, Trollhättan och MFF:s samarbetsklubb BK Olimpic.
Lördagens motståndare Vänersborg har efter en trög start börjat hitta sin nivå. Sista fyra matcherna har Vänersborg vunnit tre (mot Trollhättan, Qviding, Lund) och torskat mot Lindome. Inför den här matchen har Vänersborg två raka (6-1 borta mot Qviding och 2-1 hemma mot Lund) så självförtroendet borde det inte vara något fel på alls.
Vid första anblick så ska storklubben GAIS så klart bara välta över Vänersborg. Men så enkelt är det förstås inte. Särskild då faktum är att GAIS har hela fyra spelare avstängda. Rutinerade Niklas Andersen och Jonas Lindberg samt Rickard Emeka Friday och skyttekungen Axel Henriksson. Den sistnämnde har gjort sju mål så här långt och är förstås ett tungt avbräck i GAIS offensiv.
Vänersborg, som leds av en brittisk tränare, kommer komma hit och KRIGA.

SPELTIPS
Med tanke på att Vänersborg är på uppåtgående, GAIS varit lite mer mänskliga på slutet och dessutom har fyra spelare avstängda så tycker jag att det är rimligt att ta lite på bortasidan. Jag spelar Vänersborg asian hcp +1,25 (halv vinst vid uddamålsförlust, hel förlust vid förlust med två mål eller fler) till 1.76 hos Svenska Spel (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

TV: Bästa tipsen på en lurig Stryktipskupong!




This is the stats tab
This is the post tip