Västerås gästar GAIS på lördagseftermiddagen.
Mitt speltips: Rak tvåa på Västerås. Bethard eller FastBet .

Bara 0-0 i premiären hemma mot AFC för Västerås. Var det klart bättre laget med mer boll och bättre chanser. 15 avslut själva medan de släppte till ytterst lite för AFC. Imponerade även i cupspelet där de slog Malmö, just GAIS och nollade Halmstad. Intressant nog så var Västerås totalt överlägsna mot GAIS i cupspelet. 3-0-segern var nästan i underkant. Då hade ändå göteborgarna allt att spela för då de själva tagit sex poäng mot MFF och Halmstad.

VSK har sedan dess tappat mittbacken Sabetkar till Degerfors, vilket är ett avbräck. Men även utan honom ser en elva rätt okej ut, kryddat med måltjuven Prodell på topp. Känns stabila, välorganiserade och svåra att göra mål på.

Även GAIS imponerade i cupgruppspelet där de som sagt slog Malmö. Var dock mer spelmässigt underlägsna i den matchen än vad VSK var i sin seger mot Malmö. GAIS kämpade med näbbar och klor mot ett MFF som hade 3.25 i expected goals (enligt wyscout). Inledde säsongen med att slå Falkenberg borta med 1-0. Starkt och imponerande, men spelmässigt fick de väl med sig väl mycket i en match där kryss nog hade speglat bättre. Har en del talangfulla spelare och kan nog bli bra på sikt, men jag tror inte GAIS blir bättre än max ett mittenlag i år. Superettanmålkungen Yarsuvat är långtidsskadad och han ersätts inte så lätt.

Jag håller VSK som en klass bättre för dagen och tror de har bra chans att få lite retroaktiv utdelning efter premiären.

1-2?

This is the stats tab
This is the post tip