GAIS tar emot Västerås på lördagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Intressant nykomlingsmöte.
Västerås som spelat bra men radat upp hedersamma förluster men som spelat väldigt bra.
GAIS som tagit 12 poäng och är på moln efter derbyseger mot Blåvitt senast.

VSK har haft över 2,5 mål i bara 2/7 matcher, mycket beroende på att de själva inte fått in bollen. Bara tre gjorda på sju matcher men det är väldokumenterat att de haft väldigt hög xG och att de missat tre straffar. "Borde" gjort 11-13 mål hittills baserat på expected goals. Senaste matchen mot Djurgården var väl någon slags parodi och summering av hur det sett ut för VSK. För de var spelmässigt bättre och radade upp målchanser, men missade ånyo en straff. Visst går det att förklara alla missade målchanser med att kvalitet saknas, så skulle det kunna vara till viss del. Men jag är av åsikten att det kommer att lossna för Västerås om de bara fortsätter prestera som de gjort hittills. Att missa straffar har inte så mycket med kvalitet att göra i min bok, det är tillfälligheter som avgör om det blir mål eller inte.

Varit konsekventa i sitt spel oavsett motstånd och det kommer vara ett Västerås som åker till Göteborg för att vinna. Särskilt eftersom Västerås tog sex poäng av GAIS ifjol och var klart bättre på den här arenan.

GAIS vuxit in i Allsvenskan

Efter en stentuff öppningsmatch med 0-4 mot BP har GAIS vuxit in i den allsvenska kostymen. Förutom BP-torsken har det blivit uddamålsförluster mot Norrköping och Djurgården förutom segrar. Kan gå in i det här skedet av säsongen med axlarna nere då de hunnit samla på sig poäng.

Svårläst lag som roterar en hel del i startelvan, men i grunden ett rätt offensivt lagt lag när tillfälle ges. Femma hittills för expected goals är någon slags indikation om vilken typ av lag det är.

Jag tror det här blir en jämn match. Inte otänkbart att VSK får retroaktiv utdelning mot ett derbybaksmälladrabbat GAIS. Hade inte varit första gången ett lag har svårt att ladda om efter en urladdning. Men jag tror inte hemmalaget går mållösa heller.

Därför tror jag på en rätt så målrik och chanstät match och jag blir lite förvånad att det är så tydlig underfavorit som det är.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip