Gais tar emot nykomlingen Västerås - på en svårspelad matta på Gamla Ullevi.

Superettan
8. GAIS 8 3 3 2 8:9 12
9. Västerås SK 8 2 4 2 7:6 10

Gais hemma
4 1 1 2 2:5 4

Formen
V, F, V, O, F

Senaste match
HBK - Gais 1-2

VSK borta
4 2 1 1 5:3 7

Formen
O, O, F, V, O

Senaste match
Västerås - Syrianska 0-0

Ja, så sent som igår spelades allsvensk fotboll på Gamla Ullevi med kritik från Bajenhåll.

– Jag gillar att spela på naturgräs och gillar att känna doften av riktigt gräs. Men det här gräset var inte klippt och det var alldeles för långt. Det är bara att kolla på det. Båda lagen vill spela fin fotboll och jag fattar inte varför de inte klipper gräsmattan, sa Nikola Djurdjic efter 0-0 mellan Blåvitt och Bajen.

Och det tycker jag är intressant inför mötet mellan Gais och Västerås. För det är två lag vars offensiv inte sprudlar. Gais vann senast med 2-1 borta mot Halmstad, men jag tycker mer att det var HBK:s usla självförtroende som ledde till mycket av Gais framgång där. Tittar man på Gais hemmmatcher så har dessa inte gått speciellt väl. 1-1 mot Öster, 0-3 mot Brage, 1-0 mot J-Södra och 0-1 mot Frej. Framförallt noterbart att man bara gjort två mål på fyra matcher.

För Västerås är inte heller något målglatt gäng och man kommer knappast till Göteborg för att spela tokoffensivt. VSK inledde med att straffa BP 1-2, torska mot Mjällby 2-1, besegra Öis 0-2 och senaste bortamatchen 0-0 mot Öster. Även 0-0 i senaste matchen hemma, mot Syrianska. VSK har ett okej superettanlag men det saknas lite spets och mod i det offensiva spelet. Å andra sidan har man visat upp ett väldigt bra försvar och målvakten Anton Fagerström pekas ut som en av seriens allra bästa.

Jag tror VSK kommer hit klart nöjda med en poäng och det blir upp till Gais att försöka dyrka upp låset. Men i mina ögon saknar Gais ett grundspel som räcker för en topplacering och jag kan se dem ha svårt att ta sig igenom ett lågt försvar, speciellt på en dålig gräsmatta.

Info från Gais:

"I GAIS-lägret har det varit muntra miner sedan vinsten i Halmstad, men fortfarande ställer den lite för långa frånvarolistan till det vid uttagning av matchtrupp. Förvisso är Milos Andelkovic och Niklas Olsson tillbaka inför tisdagens match, men ingen av dem är redo för 90 minuter.

Men tyvärr är är Marcus Bergholtz avstängd mot VSK efter att han drog på sig sin tredje varning för säsongen i förra omgången. Dessutom har Karl Bohm fått en bristning i en baksida och kommer troligen att behöva vila 3-4 veckor. Det blir alltså två in och två ut jämfört med 17-mannatruppen som vann mot HBK."

Info från VSK:

"För VSK:s del missar Stefan Batan (korsband), Carlos Gaete Moggia och Filip Tronêt matchen mot Gais. De två sistnämnda med skadekänningar."

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål till 1.85 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip