Stormakten FC Barcelona åker till Turkiet för att möta Galatasaray på NEF Stadyumu, på nytt i Europa League slutspelet. Det första åttondelen slutade mållöst på Camp Nou, där Barcelona och främst Memphis Depay brände en massa lägen. Sedan dess har Barcelona krossat Osasuna i La Liga. Galatasaray fick bara till ett skott på mål i det första mötet. De har också en seger i ligaspelet bakom sig. Även om Galatasaray är starka på NEF Stadyumu så är Barcelona både ett och två nummer större.

Den tidigare assistenten till Pep Guardiola, tränaren Domenec Torrent har lyft Galatasaray. Rejält. I Europa League tog de sig obesegrade förbi i gruppspelet och kom etta i tabellen före Lazio, Marseille och Lokomotiv Moskva - i den ordningen. I Süper Lig ligger de i mitten av tabellen. Dock pekar formkurvan uppåt med tre segrar och en förlust i ryggen. Efter mötet på Camp Nou blev det en seger över Besiktas hemma med 2 - 1, där anfallsyttern Kerem Aktürkoglu gjorde lagets båda mål. Truppen har en del skador på Arda Turan, Kaan Arslan, Halil Dervisoglu, Ismail Cipe, Baris Yilmaz och Alpaslan Ozturk. En del avbräck.

Även Barcelona saknar ett par spelare. Ansu Fati, Sergi Roberto, Alejandro Balde och Samuel Umtiti är alla skadade. Samt att Gerard Pique klev av med skadebekymmer och är tveksam till start. Dock så är truppen urstark. Försvaret har bara släppt in ett mål på de fyra senaste tävlingsmatcher. Offensiven är sylvass. Ferran Torres nätade två gånger om senast mot Osasuna, samt att Pierre-Emerick Aubameyang fortsätter att göra mål. Även Riqui Puig, som hoppade in från bänken, nätade i 4 - 0 segern.

Då Barcelona har en världsspelare på nästan samtliga positioner ska de ta sig vidare. Galatasaray väger för lätt och ska inte ha mycket att sätta emot. Därmed blir det ett spel på att Barcelona vinner matchen med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1.

Speltips Galatasaray - Barcelona:
2 asian -1,5 (samma som Barcelona -1,5 mål) - odds 2.05 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Galatasaray:
Inaki Pena, Patrick van Aanholt, Marcao, Victor Nelsson, Sacha Boey, Berkan Kutlu, Taylan Antalyali, Emre Kilinc, Sofiane Feghouli, Kerem Akturkoglu & Mostafa Mohamed.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Sergino Dest, Ronald Araujo, Eric Garcia, Jordi Alba, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Pedri, Adama Traore, Pierre-Emerick Aubameyang & Ferran Torres.
---

TV: Formstarke Melker går för 13 rätt igen!





This is the stats tab
This is the post tip