Toppmöte i turkiska Süper Lig där tabellettan Galatasaray gästas av tabelltvåan Fenerbahce på NEF Stadyumu. Med två omgångar kvar skiljer det 5 poäng mellan lagen. Båda är i fin form men Galatasaray, som säkrar ligaguldet med en trepoängare, är snäppet bättre och får därmed mitt speltips.

Tränaren Okan Buruk har lyckats få ut maximalt av sina spelare, helt i rätt tid. Galatasaray har imponerat stort och tagit fyra raka segrar, efter bortaförlusten mot Besiktas. I veckan spelade Galatasaray borta mot Ankaragücü. Mauro Icardi nätade två gånger om och är uppe i 21 fullträffar för säsongen. Efter att ha hållit nollan tre gånger om släppte Galatasaray in ett mål, i 4 - 1 segern. Dock har Galatasaray ligans bästa försvar med klart minst insläppta mål.

Styrkan hos Fenerbahce ligger i det offensiva spelet, med 77 mål efter 34 omgångar. Enner Valencia är skytteligaledaren med 29 mål. Han var i farten sist och hamnade också i målprotokollet när Antalyaspor besegrades hemma på Ulker Fenerbahce Sukru Saracoglu Stadium med 2 - 0. Det var lagets tredje raka seger, under en tid då spelschemat har varit rätt så tacksamt. Dock ställs Fenerbahce mot tuffast möjliga uppgift och då blir det svårt att resa hem med poäng.

Säkrar Galatasaray ligatiteln?

Eftersom en pokal i ligaspelet står på spel för Galatasaray, som dessutom är i högform, väntas de dra nytta av hemmaplansfördelen och gå segrandes ur duellen. Jag tar en tydlig ställning i matchen och spelar på att Galatasaray tar en rak hemmaseger mot Fenerbahce och därmed säkrar ligatiteln.

Speltips Galatasaray - Fenerbahce:
1. Odds 2.10 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip