Juldagen bjuder på ett derby från NEF Stadyumu i turkiska Süper Lig där Galatasaray gästas av Istanbulspor. Toppen möter botten, då Galatasaray är tvåan i tabellen med två poäng upp till ettan Fenerbahce medan Istanbulspor ligger nästsist. Galatasaray har en fin form med tre raka segrar medan Istanbulspor har sex raka förluster i ligaspelet. Inget talar för att gästerna ska åka hem med poäng i behåll.

Galatasaray är på titeljakt denna säsong. Bakom sig har de sex segrar och en oavgjord tillställning. Precis innan landslagssamlingen krossades titelkonkurrenten Basaksehir med hela 7 - 0. Kerem Aktürkoğlu gjorde ett hattrick. Mauro Icardi och Dries Mertens nätade också varsin gång. Truppen är stjärnspäckad och i absolut toppslag. En del träningskamper har spelats efter VM i Qatar, som dock ska tas med ytterst lite nypa salt. I veckan besegrades Keciörengücü i den tyska cupen med 1 - 0. En större seger än så bör det bli mot Istanbulspor.

Ingenting stämmer för Istanbulspor - som onekligen är på väg att ramla ur högsta divisionen. Inget lag i serien har nätat färre gånger än dem. Det är problem även i försvaret. Bara Karagumruk har släppt in (ett) fler mål än dem efter 13 omgångar. Efter VM har det blivit vänskapsförluster mot Besiktas och Kasimpasa, med stora tal. I veckan blev det en ny förlust i den turkiska cupen mot Fenerbahce med 1 - 3. Ett liknande resultat, om inte ännu större, är att vänta mot målglada Galatasaray.

En ny förlust för Istanbulspor är att vänta, som väger på tok för lätt mot ett topplag. Galatasaray är flera nummer större. Därmed spänns bågen lite extra och ett spel läggs på att Galatasaray vinner matchen med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1.

Speltips Galatasaray - Istanbulspor:
1 asian -1,5 (samma som Galatasaray -1,5 mål) - odds 1.73 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Galatasaray:
Fernando Muslera, Patrick Van Aanholt, Abdulkerim Bardakci, Victor Nelsson, Sacha Boey, Lucas Torreira, Fredrik Midtsjø, Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens, Milot Rashica & Haris Seferovic.

Preliminär startelva - Istanbulspor:
David Jensen, Oguzhan Berber, Mehmet Yesil, Adi Mehremic, Ali Yasar, Muammer Sarikaya, Melih Kabasakal, Eduard Rroca, Jetmir Topalli, Ibrahim Yilmaz & Valon Ethemi.
---

This is the stats tab
This is the post tip