De turkiska jättarna Galatasaray har ett relativt enkelt möte framför sig när skotska cupmästarna St Johnstone gästar dem i Europa League kvalet. Galatasaray slogs ur Champions League kvalet av PSV, men får en andra chans här. St Johnstone har fått en plats i kvalet tack vare segern i skotska cupen, vilket är historiskt för det lilla laget som inte har några meriter på denna nivå. Galatasaray är alltid hemmastarka. När de dessutom är revanschsugna så kan det lätt bli en storseger mot sämre motstånd.

Galatasaray kom förra säsongen på en andra plats i turkiska Super Lig. Surt med tanke på att de hade lika många poäng som tabellettan Besiktas. Lika många segrar, kryssmatcher och förluster också. Dock hade Besiktas bättre målskillnad, med ett mål bara, så Galatasaray fick kvala till Champions League, i stället för en direktbiljett. I kvalet var de chanslösa mot PSV, som gjorde lysande matcher och slog dem i båda möten. Då den turkiska ligan inte hade startat var Galatasaray spelarna lite slöa och tröga.

Tränaren Callum Davidson har gjort succé med St Johnstone, efter att ha vunnit Scottish Cup och League Cup. Motståndet där har inte direkt varit på någon toppnivå, då alla storlag roterar kraftigt i sina startelvor. I ligapremiären i Premiership blev det mållöst borta mot Ross County, där St Johnstone inte skapade så värst mycket. Laget har aldrig tagit sig vidare till Europa League. Det stora testet blir nu när de ställs mot en klubb av Galatasarays kaliber, som är väl meriterade i europeiska sammanhang.

Efter att ha blivit utslagna ur Champions League finns det en enorm revanschlust hos Galatasaray spelarna. De har fina kvalitéer i truppen och en bättre spelare på alla positioner i startelvan. Så de borde slå St Johnstone med hästlängder och möta danska Randers FC i finalkvalet. Därmed blir det ett spel på att Galatasaray vinner det första mötet med fler än ett mål i marginal.

Speltips Galatasaray - St Johnstone:
1 asian -1,5 (samma som Galatasaray -1,5 mål) - odds 2.00 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Galatasaray:
Fernando Muslera, Sacha Boey, Christian Luyindama, Marcao, Patrick van Aanholt, Aytac Kara, Taylan Antalyali, Muhammed Akturkoglu, Berkan Kutlu, Ryan Babel & Mostafa Mohamed.

Bekräftad startelva - St Johnstone:
Zander Clark, Jason Kerr, Jamie McCart, Liam Gordon, Shaun Rooney, Reece Devine, David Wotherspoon, Murray Davidson, Alistair McCann, Christopher Kane & Michael O'Halloran.
---

This is the stats tab
This is the post tip