Värdnationen Kamerun inleder kvartsfinalerna i det Afrikanska mästerskapet med att ta emot Gambia på Douala Stadium. Gambia har spelat bra, både i gruppen och i åttondelsfinalen - där de slog ut Guinea. Ännu är Gambia utan någon förlust. Dock är risken stor att det blir ett första nederlag mot Kamerun, som är ett helt nummer större och som har haft lättare motstånd på vägen.

Detta är debuten för Gambia i turneringen, som verkligen har tagit vara på sin chans. I gruppspelet visade de styrkan direkt när de lyckades besegra Mauretanien och Tunisien, båda med 1 - 0 - samt klarade av att kryssa mot Mali. I slutspelet ställdes de mot Guinea där Bologna anfallaren Musa Barrow gjorde det enda målet i landskampen och bokade en biljett till kvartsfinalen.

Kamerun har ännu inte haft några bekymmer alls med att få jobbet gjort. Efter att ha slagit Burkina Faso och Etiopien inledningsvis spelades landkampen mot Kap Verde bara av och slutade med delad pott. Vincent Aboubakar hade nätat i samtliga landskamper - totalt fem gånger. Mål gjorde han även mot Komorerna, som Kamerun besegrade med 2 - 1. Dels var Kamerun en man mer från matchminut 7 och dels saknade Komorerna samtliga målvakter. Så det var en parkpromenad för Kamerun.

I Gambia är Yusupha Njie avstängd, efter att ha blivit utvisad i åttondelsfinalen. Ablie Jallow haltade av planen i samma landskamp och är osäker till start. Osäker är också Noah Sonko Sundberg, som har dragits med en skada. För Kamerun väntar en ytterligare enklare möte, som en debutant - som ändå har visat sig vara svårslagna. Dock väger de för lätt mot Kamerun.

Detta då Kamerun har en bättre spelare på samtliga positioner, samt ett anfallspar i toppslag. Jag tar tydlig ställning och lägger ett spel på att Kamerun tar sig förbi Gambia till semifinalen i det Afrikanska mästerskapet, med en seger redan efter fulltid.

Speltips Gambia - Kamerun:
2. Odds 1.63 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Gambia:
Bubacarr Jobe, Pa Modou Jagne, Omar Colley, Bubacarr Sanneh, Dawda Ngum, Sulayman Marreh, Ebou Adams, Ebrima Darboe, Ebrima Colley, Musa Barrow & Assan Ceesay.

Preliminär startelva - Kamerun:
Andre Onana, Collins Fai, Harold Moukoudi, Michael Ngadeu-Ngadjui, Nouhou Tolo, Nicolas Ngamaleu, Martin Hongla, Andre-Frank Zambo Anguissa, Karl Toko Ekambi, Eric Maxim Choupo-Moting & Vincent Aboubakar.
---

TV: Bästa dragen på ett klurigt Stryktips!





This is the stats tab
This is the post tip