Gambia:

Gambia har fått en tuff start på Afrikanska mästerskapen med dubbla nederlag och noll mål gjorda. Senast mot Guinea mäktade Gambia inte med ett enda skott på mål, och noterades för bleka 0,37 i Expected Goals enligt Opta, och det ska nog till ett smärre mirakel för att säkra avancemang från gruppspelet.

Gambia får tillbaka Ebou Adams efter avstängning, sedan han visats ut i öppningsmatchen mot Senegal, som Skorpionerna förlorade med 3-0. Gambia har förlorat alla tre tidigare möten med Kamerun, och föll tydligt när lagen möttes i 2022 års AFCON.

Kamerun:

The Indominable Lions har ännu inte börjat vråla och Kamerun står på en inspelad poäng efter två omgångar. Med både Senegal och Guinea över är Kamerun piskat att vinna för att kunna säkra avancemang. Seger kan räcka för att klättra förbi Guinea, eller för att säkra en position bland de fyra bästa grupptreorna.

Kamerun inledde mästerskapet med att kryssa mot Guinea, 1-1, där man trots en man mer i en halvlek inte lyckades säkra alla tre poäng. Därefter föll Kamerun fullt rättvist mot regerande mästarna Senegal, som vann med 3-1.

Rigobert Songs lag tillhör kontinentens giganter och förväntningarna på Kamerun är stora och ett uttåg redan i gruppspelet vore ett monumentalt fiasko. Song ser ut att återigen få klara sig utan lagkapten Vincent Aboubakar, som har saknats i offensiven.

Kamerun greppar sista halmstrået

Inte ska väl The Indominable Lions vråla sig ur Afrikanska mästerskapen redan i gruppspelet? Rigobert Songs lag har inte imponerat än så länge, men har betydligt högre kapacitet än Gambia och med kniven mot strupen borde Kamerun ha tillräckligt med kvalitet för att säkra tre vitala poäng här. Offensiven har dock inte sprudlat utan Aboubakar, så något målkalas är kanske inte att vänta. Kamerun att vinna och hålla nollan kan testas till 2,25 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip