I det tredje och sista gruppspelsmötet i det Afrikanska mästerskapet möts Gambia och Tunisien på Limbe Omnisport Stadium. Inför omgången leder Gambia gruppen, med lika många poäng som tvåan Mali. Tunisien har en poäng färre och är trean i gruppen. Sist är Mauretanien, med noll poäng. Därmed är mötet mellan Gambia och Tunisien direkt avgörande för slutspelet.

Gambia är en sminkad gris. De har haft alla marginaler på sin sida - under båda landskamperna. Mot Mauretanien, som hade ett bollinnehav på 61 %, skapade Gambia inget mer än målet som Ablie Jallow nätade tidigt. Mot Mali, som hade ett bollinnehav på 68 %, log Gambia under fram till övertid. Innan dess lyckades de inte få till ett enda skott på mål. På övertid fick de en straff som Musa Barrow satte dit. I mitt tycke var varken segern eller krysset förtjänade, då Gambia var det sämre laget båda gångerna.

Efter att ha förlorat premiären mot Mali, där en straffspark var helt avgörande, lyckades Tunisien studsa tillbaka direkt i nästa omgång. Det blev en 4 - 0 seger över Mauretanien. Ytterbacken Hamza Mathlouthi nätade redan efter fyra minuter. Strax därefter utökade Wahbi Khazri ledningen. Han gjorde även det tredje målet innan Seifeddine Jaziri fastställde slutresultatet. Förbundskaptenen Mondher Kebaier har en stark trupp, med en bättre spelare på samtliga positioner i jämförelse med Gambia.

Med en storseger i ryggen och en fin form känns Tunisien som en farlig nation i turneringen. Gambia väger lite för lätt i ett sådant skede. Bettingbolag är generösa när de erbjuder dubbla pengar på en rak seger till den större nationen. Det måste bara testas. Jag krånglar inte till det något mer. Jag lägger ett spel på att Gambia vinner den sista gruppspelsmatchen mot Gambia.

Speltips Gambia - Tunisien:
2. Odds 2.00 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Preliminär startelva - Gambia:
Modou Jobe, Modou Barrow, James Gomez, Omar Colley, Ibou Touray, Ablie Jallow, Ebou Adams, Sulayman Marreh, Yusupha Bobb, Musa Barrow & Assan Ceesay.

Preliminär startelva - Tunisien:
Bechir Ben Said, Hamza Mathlouthi, Bilel Ifa, Montassar Talbi, Ali Maaloul, Ellyes Skhiri, Ghaylen Chaaleli, Anis Ben Slimane, Hannibal Mejbri, Wahbi Khazri & Aissa Laidouni.
---

This is the stats tab
This is the post tip